Zaterdag 16 januari jongsleden stond het duel van de Paarse helden van 6 tegen het bescheiden en altijd keurig gedragende ODIS op het programma. Het was de wedstrijd van de nummer 2 tegen de nummer 3 en het beloofde op voorhand een goede wedstrijd te worden. Parabool 6 kwam moeizaam uit de startblokken maar kwam toch al relatief eenvoudig op een ruime voorsprong.

Dit kwam ook doordat de aanvoerder van Parabool 6 ontzettend ruw speelde, hij was de leider en pakte in woord en gebaar de voortrekkersrol van het team. Hij was degene waarin iedereen in een gemiddelde gevangenis tegenaan zou kijken omdat hij de grootste ‘bad guy’ van het team was. En zo speelde hij ook. Dit werd later in het wedstrijdverslag van ODIS ook keurig bevestigd. Ik citeer: ‘ook de aanvoerder van de Parabool was in woord en gebaar aanwezig.’ Het ongenoegen werd meerdere malen geuit over het agressieve gedrag van de aanvoerder van de thuisclub.Gelukkig bleek het vuur wat de aanvoerder wilde uitstralen goed zijn te zijn binnen gekomen bij de uitspelende partij.

ODIS zelf deed daarentegen niks verkeerd. Uiteraard werden er geen ‘suarez schwalbes’ gemaakt en werd er uiteraard nooit een woord tegen de scheidsrechter gezegd. Of toch wel, jazeker. Meerdere malen werd er bij de scheidsrechter van dienst geklaagd. Het deed me een beetje denken aan een uitspraak van G. Cesbron uit voor mij onbekend jaartal. Ik citeer ‘ De mensen willen niet zozeer gelijk hebben, ze willen gelijk krijgen.’Amen.

En oja, uiteindelijk hebben de paarse helden van 6 de wedstrijd gewonnen. Met 12-7!

Voor de geïntresseerden het wedstrijdverslag van de uit ploeg ODIS: http://www.svodiselsloo.nl/de-parabool-6-odis-1.html