De technische commissie (TC) is de belangrijkste commissie van de hele vereniging. Ook al zullen veel mensen dit proberen te ontkennen, diep van binnen weten ze dat wij gelijk hebben. De technische commissie regelt alle korfbalzaken binnen en buiten het veld. Het enige wat we niet regelen is dat iedereen de ballen in het mandje gooit, dat moeten ze toch echt zelf doen. Wat regelen we dan wel? Wat denk je van: trainers, scheidsrechters, oefenwedstrijden, genoeg wissels voor elk team, trainersbegeleiding, contact met het KNKV, trainingstijden voor de teams en niet te missen: de selectieperiode. Een erg mooie commissie als je je puur bezig wilt houden met de belangrijkste bijzaak in je leven, korfbal.

Dat de TC een vooruitstrevende commissie is, is te zien aan de voorzitster, Hilde Kiers. Deze commissie vernietigt het glazen plafond en zelfs de sky is hier niet de limit. Niet genoeg bewijs? Mevrouw de voorzitter heeft zelfs een plekje in het bestuur bemachtigd komend jaar. Case closed. Maar wat doet Hilde precies als voorzitster? Hilde zorgt vooral voor heel veel chaos, maar wanneer de vergadering start verandert ze in een serieuze meid die alle zaken toch echt netjes op orde heeft en delegeert zoals het hoort. Mede dankzij de inzet van Kiers is de TC dit jaar een geoliede machine geweest.

Over bestuur gesproken, Stijn de Zeeuw. Wanneer deze jongen zich lekker voelt in een commissie zie je zijn vin heen en weer gaan als een hond die kwispelt. Stijntjedolfijntje was dit jaar lekker bezig. Een echte Lid Technische zaken die de (rand)voorwaarden regelde zodat elke speler zijn of haar wedstrijd kon spelen, elke trainer normaal kon coachen, en de scheidsrechters in staat werden gesteld om te fluiten.

Dan hebben we de rechterhand van de voorzitter, de secretaris. Deze functie is dit jaar ingevuld geweest door Sven van Erp, ook al heeft hij de helft van de vergaderingen niet genotuleerd, befaamd om zijn schrijfkunsten is hij wel. Naast het schrijven van alle meningen en gedachten van alle leden (vermoeiend werk hoor), regelde hij dit jaar de oefenwedstrijden. Niet altijd even vlekkeloos, wel effectief.

De wissels werden dit jaar geregeld door Puck. Hoewel zij bekend staat om haar toch best gekke mix drankjes, is dit niet ten koste gegaan van het regelen van wissels. Hoeveel blessures en afmeldingen er dit jaar ook waren (ik gok zo’n 70% van de vereniging, nee maar echt. Was echt veel), hield ze haar kop omhoog en zorgde zij ervoor dat geen enkel team met te weinig spelers zat op zaterdag. Dat alleen al is toch een klein applausje waard.

Last but not least hebben we de twee trainingsbegeleiders, Koen Buiten en Meike Bulters. Te beginnen met ons trainingsbeest, onze Rico Verhoeven of toch Badr Hari. Want net als Badr, was Koen toch best vaak geblesseerd dit seizoen. Dat heeft verder niks met de TC te maken. Door naar zijn taken, naast assistent-trainer te zijn geweest van Sven bij P3 heeft hij dit jaar ervoor gezorgd dat er verschillende gasttrainingen van toptrainers waren. Daarnaast zorgde hij samen met Meike ervoor dat de trainers opgeleid werden en individuele coaching kregen. Zij stonden altijd klaar wanneer er vragen waren.

Ik heb al een klein beetje verteld wat onze moeder van de groep, Meike Bulters dit jaar heeft uitgevoerd. Niemand minder dan Kees Vlietstra is dit jaar gekomen om de coaches een training te geven over hoe er getraind moest worden (snap je het nog). Meike verzorgde samen met Koen de feedback gesprekjes voor trainers, waardoor zij wisten wat hun plus- en verbeterpunten waren. Mede hierdoor stonden er weer kwaliteitstrainers op het veld dit jaar.

De TC was dit jaar een enorm gezellige commissie. Een commissie waar je je voor moet inzetten, maar wanneer je korfbal een belangrijke bijzaak vindt, ook heel veel voor terug krijgt. Mocht je interesse hebben in een functie als TC lid, spreek dan één van ons aan. Wij zullen jullie voorzien van gevraagd en ongevraagd advies.

We hopen jullie allemaal snel weer te zien. Stay safe!

Kusjes, TC

Categories:

Tags:

Comments are closed