“Zaterdag thuisspeeldag, de mooiste dag van de week”

Het zonnetje schijnt, de wekker gaat rond 10 uur, snel stap ik onder de douche, schiet ik mezelf in mijn paraboolrokje en inschietshirt. Trainingspak is op deze zonnige dag niet nodig. Met een broodje in de hand, stap ik op de fiets, anders ben ik te laat voor de eerste wedstrijden van deze dag.

Eenmaal aangekomen op het veld is het al een en al gezelligheid. Coaches die hun ploeg, op dit toch wel vroege tijdstip, naar de overwinning schreeuwen, zonnebrand die rondgaat en de Promocie die het veld mooi heeft aangekleed, inclusief paarse loper en spandoeken. 

Tijdens het bijkletsen met mijn teamgenoten, trek ik mijn schoenen aan, klaar om in te schieten. Ondertussen komt de lekkere geur van broodjes hamburger me tegemoet. Dat komt goed uit, want in de haast ben ik zoals gewoonlijk mijn broodjes thuis vergeten. Na de wedstrijd maar even een broodje scoren! De wedstrijd begint en ook de minder vroege vogels hebben hun weg gevonden naar de zijlijn.

Het was een mooie pot waarin de overwinning helaas net niet binnen is gesleept, maar dat mag de pret niet drukken. Vorige wedstrijd had iemand voor het eerst gescoord (bij de Parabool), en dus taart! Ook de eerste biertjes worden opengetrokken en naast het stuk taart geniet ik van het broodje hamburger. Dat ik nog geen plannen had gemaakt voor de rest van de dag kwam goed uit (aanrader: maak nooit plannen op een thuisspeeldag), want de Promocie had naast de lekkere broodjes ook een bierpongtoernooi georganiseerd. Tussendoor gaf ik mijn pizzakeuze door aan het bestuur, zodat ik het beerpongtoernooi met een goed gevulde maag kon starten.

Het beerpongtoernooi was een groot succes en samen met mijn teamgenootje kwamen we tot de halve finale, toch nog wat bereikt vandaag. Na het beerpongtoernooi gingen de voetjes nog lang van de vloer in het theehuisje en werd ik de volgende ochtend wakker met een half opgegeten buggleszakje (voor onderweg) naast mijn bed. Een geslaagde thuisspeeldag. Elke keer weer anders en elke keer weer later dan bedoelt.