Hoi, ik ben Annemarij en zit inmiddels voor mijn tweede jaar bij De Parabool. Toen ik ben begonnen met studeren ben ik ook direct in Groningen gaan wonen en heb ik ook besloten om direct bij een vereniging te gaan. Ik heb heel mijn leven gekorfbald en daarom leek het mij leuk om lid te worden van De Parabool. Ik heb me dan ook zonder te twijfelen opgegeven op het moment dat ik wist dat ik naar Groningen zou gaan.

Het leek mij de ideale combinatie van gezelligheid en beweging. Bij De Parabool heb je de keuze om trainingslid of spelend lid te worden. Ik heb mezelf destijds maar gelijk aangemeld als spelend lid en daar heb ik zeker geen spijt van. Voordat het collegejaar begon waren er voor de spelende leden al wel selectie trainingen. Ik kende niemand bij De Parabool maar werd de eerste training direct warm ontvangen. Er werd gelijk aangeboden of ik samen wilde inschieten en ik kreeg gelijk een uitleg over hoe het bij De Parabool allemaal in zijn werking gaat. Persoonlijk vond ik dit heel fijn en voelde ik mij al snel thuis bij deze vereniging! Dit is sindsdien niet meer veranderd. Het eerste jaar heb ik besloten om alleen spelend lid te zijn en verder geen actief lid te worden. Zo kon ik op een prettige manier wennen aan de studententijd maar was ik al wel direct betrokken bij De Parabool. Naast dat je als spelend lid natuurlijk in een team zit en binnen dit team gezelligheid vind, kun je bij De Parabool zo actief worden als je zelf wilt. Ook voor de trainingsleden is er genoeg gezelligheid te vinden binnen de vereniging. Na een training kun je bijvoorbeeld blijven hangen want er is altijd wel iemand die met je wil beerpongen of kletsen. Maar als je hier geen zin in hebt kun je ook gewoon lekker naar huis gaan. Verder heeft De Parabool ontzettend sfeervolle thuisspeeldagen. Ik heb dit persoonlijk nog nooit meegemaakt en was blij verrast over hoe dit bij De Parabool in zijn werking gaat. Alle Parabool teams spelen op zo’n thuisspeeldag in Groningen en iedereen moedigt elkaar aan. Na de wedstrijden kun je gezellig pizza blijven eten en kun je wederom ’s  avonds weer blijven hangen in ons theehuisje als je daar zin in hebt. Theehuisje? Dat is onze kantine die zo knus is dat het maar theehuisje genoemd wordt.

Ondanks dat De Parabool de grootste korfbalstudentenvereniging van Nederland is, vind ik onze vereniging relatief klein. Persoonlijk is dat iets wat mij juist aanspreekt omdat iedereen elkaar hierdoor kent. Verder is er binnen De Parabool genoeg diversiteit, en niet alleen binnen de studieachtergronden van leden. De Parabool kent namelijk eeuwig studerende leden, enthousiaste jonge leden, leden met veel ambities maar ook leden die drie nachten per week het theehuisje ‘uitspelen’. Natuurlijk heeft De Parabool ook activiteiten gedurende het jaar zoals een liftweekend, een buitenlandse reis, de maandelijkse borrels, het jaarlijkse gala, Paraweekend, toernooien met andere korfbalstudentenverenigingen en andere interne toernooien. Het voordeel van zo’n ‘ons kent ons vereniging’ is dat je, wanneer je daar zin in hebt, je altijd wel op kunt geven voor activiteiten. Er is namelijk altijd wel iemand die je kent. Zulke activiteiten zijn ideaal om mensen beter te leren kennen. Naast deze vele activiteiten kun je ook actief lid worden. Dit heb ik dit jaar ook gedaan door lid te worden van de Sponsorcommissie. Naast dat je veel leert van zo’n commissie is het ook een leuke manier om jezelf nog meer te betrekken bij de vereniging. Al met al ben ik heel blij dat ik besloten heb om lid te worden van De Parabool! Zie ik jou volgend seizoen ook korfballen bij onze gezellige vereniging?