Over ons

G.S.K.V. De Parabool is opgericht op 1 juni 1980 en is daarmee de oudste studentenkorfbalvereniging van Nederland. De naam ‘De Parabool’ werd gekozen omdat de boog die een bal aflegt voordat deze in de korf valt ook een parabool is. De clubkleuren zijn paars en wit.

In het seizoen 2018-2019 hebben we 7 teams waarmee we uitkomen in de competities. Het vlaggenschip speelt zowel op het veld als in de zaal 2e klasse, maar zal door het kampioenschap in de zaal volgend jaar uitkomen in de 1e klasse. Ook op het veld heeft ons eerste de koppositie stevig in handen en zal er voor het kampioenschap worden gestreden! Het tweede zal volgende jaar uitkomen in de reserve 1e klasse in de zaal en is hard op weg om zich op het veld te handhaven in de reserve 1e klasse. Verder zijn we met de andere 5 teams vertegenwoordigd in elke klasse tussen reserve 1e en breedtekorfbal in. Daarnaast is er een grote groep trainingsleden die vrijblijvend kunnen komen trainen en tegelijkertijd bij een andere vereniging wedstrijden blijven spelen.

Naast korfbal worden er ook allerlei overige activiteiten georganiseerd zoals je van een studentenvereniging mag verwachten. Zo organiseren we maandelijkse borrels, liftweekenden, buitenlandse reizen, verenigingsweekenden op Ameland en nog veel meer! Bekijk voor een sfeerimpressie onderstaand filmpje!

 

Huidig bestuur

Oud besturen

Vrienden van De Parabool

Sponsoren

Historie

Strijdlied