Bestuur Nijghend naar Goud

Voorzitter: Sandra Nijgh

Secretaris: Ylse Steerenberg

Penningmeester: Demi Sierdsma

Commissaris intern: Caya Muijs

Lid technische zaken: Amarins Koster

Sandra Nijgh

Mijn naam is Sandra en komend jaar aan mij de eer om de leukste korfbalvereniging van Nederland te mogen voorzitten. Ik ben nog maar vrij kort lid bij De Parabool, maar het paarse virus heeft me flink te pakken. Mijn bachelor heb ik in het mooie Rotterdam gehaald, maar ondertussen ben ik bezig met mijn master Change Management aan de RUG. Komend jaar heb ik vier ijzersterke vrouwen aan mijn zijde. Ik heb er heel veel zin in om er met hen en met de hele vereniging een onwijs leuk jaar van te maken! Tot snel! 


Ylse Steerenberg

Mijn naam is Ylse en ik ben 22 jaar. Ik kom uit het Friese dorpje Reduzum, een klein gehuchtje in de gemeente Leeuwarden. In mijn jeugd heb ik altijd gekorfbald bij K.V. Mid-Fryslân/Jansma Burdaard. Waarna ik vorig jaar Friesland ingeruild heb voor het mooie Groningen. Ik ben vorig jaar begonnen met de studie logopedie en daarnaast ben ik gaan korfballen bij De Parabool. Helaas heb ik naast het spelen, ook nog niet zoveel kunnen genieten van de gezellige thuisspeeldagen of activiteiten van de vereniging. Met vol goede moed hoop ik, dat daar dit jaar verandering in gaat komen. Want wie wil nou niet ‘lachend met een biertje in de hand’ naast het veld staan, je mede club genoten aan te moedigen? Ik maak graag een praatje, wat tevens ook erg goed aansluit op mijn functie als secretaris, die ik dit jaar vervul bij de vereniging. Spreek ik jou ook aankomend jaar? 


Demi Sierdsma

Hii, mijn naam is Demi en ik krijg voor de tweede keer de eer om de leukste functie binnen het bestuur op te vullen. Ik ben namelijk de penningmeester van De Parabool. Ik ben 23 jaar oud en afkomstig uit Ter Idzard. In mijn jeugd heb ik altijd gekorfbald bij k.v. SCO en dit wordt mijn 3de jaar lid bij De Parabool. In september ga ik beginnen aan de master management accounting & control. Ik kijk heel erg uit naar aankomend jaar en hoop jullie allemaal snel te zien in ons nieuwe kubieke theehuisje! 


Caya Muijs

Hoi! Ik ben Caya en ik ben 22 jaar oud. Ik ben opgegroeid in Opende, die in Groningen, niet te verwarren met het Friese Opeinde. Daar heb ik jarenlang bij OKO/BIES gekorfbald. Tussen het korfbal door heb ik ook nog 2 jaar gezwommen, maar een individuele sport was toch echt niks voor mij, dus kwam ik uiteindelijk bij De Parabool terecht. Komend jaar mag ik de leuke functie van Commissaris Intern op mij nemen, wat betekent voor alles rondom commissies, je bij mij terecht kan! Naast korfballen hou ik enorm van lekker koken, en natuurlijk een biertje drinken in onze nieuwe kantine! Dus, wanneer daag je mij uit voor een potje beerpong?


Amarins Koster

Mijn naam is Amarins Koster, ik ben 23 jaar oud en ik vervul dit seizoen de functie Lid technische zaken. Na al een tijdje trainingslid te zijn geweest heb ik besloten om spelend lid te worden, dankzij corona is hier nog niet heel veel van terecht gekomen, maar ik heb er vertrouwen in dat we dit jaar er weer volledig tegen aan kunnen!  En door dit bestuursjaar hoop ik de vereniging van binnen en buiten te leren kennen. Ik kom uit Oentsjerk, een klein dorpje in Friesland. Hier heb ik altijd in de jeugd gespeeld bij De Wâlden/DFD. Komend schooljaar begin ik met de master human movement sciences, waardoor ik de komende twee jaar nog zeker onderdeel mag blijven van deze gezellige vereniging. Laten we vooral snel samen weer een balletje gooien en een drankje doen in onze eigen kantine!