Misschien zit je op dit moment in hetzelfde dubio waarin ik vorig jaar zat: Ga ik nog forenzen naar mijn thuisclub, 2/3 keer in de week om te trainen en daarnaast een wedstrijdspelen. Of, ga ik toch in Groningen opzoek naar een nieuwe vereniging? (Of stop ik misschien helemaal met korfbal?)

Ik was net in Groningen gaan wonen met een vriendengroep uit Beilen, en ik speelde het seizoen daarvoor nog in de selectie van Vitesse. De club waar ik vanaf mijn 6e heb gekorfbald, veel vrienden heb, en actief was als trainer en in de activiteiten commissie. 

Inmiddels, had ik al besloten dat het heen-, en terugreizen niet haalbaar zou zijn, maar ik bleef wel actief in de AC en als algemeen reserve. Nadat ik in Oktober een beetje gesetteld was in ons nieuwe huis, miste ik het spelen toch wel heel erg. Hierop heb ik toch maar besloten te gaan zoeken naar een nieuwe vereniging.  Ik had al ervaring met verschillende verenigingen in de stad, omdat ik daar in het verleden tegen gespeeld had. Toen viel mijn oog al snel op G.S.K.V. De Parabool. 

Ik heb een week later een mailtje gestuurd naar de secretaris Nienke Vogelzang, en ik kon aansluiten bij de trainingsleden op maandag en woensdag. Hier werd ik gelijk al zeer gastvrij opgevangen daar Björn de Kruijff (Nieuwe voorzitter) en Matthijs Oldenburger. Ik heb na de eerste training gelijk mijn eerste biertje gedronken in het ‘Theehuisje’. Eigenlijk was ik meteen verkocht en heb vrijwel gelijk daarna mij definitief lid gemaakt. 

Ik heb nu ¾ seizoen als training lid gespeeld bij de Parabool en ik hoop (eindelijk) volgend jaar mijn eerste officiële wedstrijd te kunnen gaan spelen in het mooie paars van de Parabool. Mits, het Corona-virus het hopelijk toelaat. Wel heb ik inmiddels met verschillende toernooien meegedaan, wat zeker het aanraden waard is. Je leert ongelofelijk veel nieuwe toffe mensen kennen, ook naast het korfbal. De feestjes zijn altijd zeer geslaagd, maar ondanks dat wij het laat maken, is er daarnaast ook nog ruimte voor competitief-korfbal. Iets wat ook belangrijk voor mij was; naast zeer fanatiek korfbal, ook ruimte voor een (of meer) biertje(s). 

Ik heb super veel zin in het volgende seizoen, en ik hoop dat jij ook deel gaat uitmaken van de gezelligste korfbalvereniging van Nederland!