Donderdag 21 januari was het zo ver, de inhaal wedstrijd tegen Thrianta. Een inhaal wedstrijd, dat was nodig ook want deze wedstrijd was al twee keer verplaatst. De eerste keer kwam door ons, De Parabool, en de tweede keer doordat de weer goden tegen zaten. Door het gladde weer was het onverantwoord om destijds naar Hoogeveen af tereizen. Dit deden we zonder Maaike Hoekstra, deze dame houd ontzettend van katten. En wij houden van Maaike dus eigenlijk houd u en iedereen van katten.

Oké de wedstrijd. U, fanatieke lezer, supporter en liefhebber van Parabool 6 bent vast benieuwd naar het wedstrijdverloop. Zoals u van ons gewend bent vlogen we uit de start blokken en binnen een helft vielen er 11 doelpunten te noteren en een tegen. Waarvan akte.
Onze nieuwe teamgenoot Sijmen die zich met een eigen versie van ‘Let it snow’ in het team had gezongen kreeg een wereld goal tegen van een jongen met een hand. Respect! Deze jongen is een held en wat mij betreft de man van de wedstrijd. Een voorbeeld voor velen.
En weer door, een andere afwezige was de trainer van parabool 2. Jelle Grunstra en tevens de favoriete teamgenoot van Maaike zoals in een van de eerdere wedstrijd verslagen was te lezen.

Onze aanvoerder was weer bijzonder agressief vandaag en zat te solliciteren voor een klap voor zijn bakkes. Het zou toch wat zijn als dat was gebeurd en breindood was geworden. Maar nee, de wedstrijd verliep uiterst respectvol en heel gemoedelijk. Wat dat betreft was het weer oud en vertrouwd. Gelukkig werd deze klap niet uitgedeeld want een stralings therapie gunnen wij onze aanvoerder niet.

In de tweede helft liet het 6e de teugels wat vieren gesterkt door de ruime voorsprong en zakte de concentratie wat weg. De paarse helden liepen in de tweede helft uit naar een 16-4 overwinning. Uiteraard leverde dit niet alleen twee punten maar ook een selfie onder de douche koppen op, met een koud biertje in onze handen. Hierop was de afwezige Maaike zeer van onder de indruk: ‘lrkk’. Wij vinden jou ook lrkk Maaike!

Na de wedstrijd druipten we af en vroegen enkele teamgenoten zich openlijk af hoe ze nou van hun panda punten konden afkomen. Renske stelde voor dat iedereen samen in een keer van deze punten af kon komen #eenteameentaak.

Aangekomen in Groningen werd nog even overwogen om goed dronken (kotsemoticon) of helemaal skaffa te worden.
Uiteraard wilden we niet het risico lopen om verkouden te worden. En de rest van de week aan de xylometatonine te zitten. Daarom hebben we het bij enkele biertjes gehouden.

Kijkend naar stand is parabool 6 gestegen naar de eerste plaats. Als een knaagdier op zoek naar een eikel hoog in de boom zijn we omhoog geklommen. Nu zaak om dit vast te houden en hopelijk in het vervolg wel met Maaike!