Het zevende staat klaar om te shinen tegen TDK, de koploper. Van te voren is het altijd belangrijk om een tactiek te hebben waarmee de wedstrijd gewonnen gaat worden, maar hoe win je van de nummer 1, het team dat al bewezen heeft beter te zijn.
Hier kan tegelijk een andere vraag gesteld worden, ‘hoe versier je een meisje dat veel te knap voor je is?’. Antwoord op beide vragen is hetzelfde, net doen alsof ze niet te knap voor je is en bij de nummer 1 moet je niet denken dat ze beter zijn.

Daniël Wouter Marijn en merel gingen deze wedstrijd aftrappen in de aanval en Jan Vincent Miriam en Esther begonnen met het dichthouden van de korf. Carmen Wybrand en Rick steunden ons vanaf de kant.

Het potje was geopend met een schitterend doelpunt van Daniël en dat was gelijktijdig ook de top van de parabool. Nog één keer kwamen we terug met de 3-4 en toen begon het geërger aan foute passes en geklungel in het veld. Maar bovenal werden wij erg verdrietig, verdrietig van de scheidsrechter. Afgekeurde doelpunten en doelpunten die onterecht afgefloten waren voor verdedigd zonder dat daar enige reden toe was. Het vak van Vincent liep niet en het enige wat Vincent nodig had, was een high five, ‘een high five in your face’, zoals dat vaak genoemd wordt. Deze high five werd gegeven door Jan, hierdoor werd er een korte pauze ingelast, omdat deze aanmoedigingstik erin resulteerde dat Vincents lens eruit was gevallen. Hierna lukte het niet meer en de wedstrijd eindigde met 10-7.

Bij de analyse van de wedstrijd heerste er erg veel stilte en teleurstelling onder de jonge helden, maar gelukkig weten wij nu wel hoe je een meisje versiert die te knap voor je is. Je moet haar heel veel aandacht geven en als je dat niet doet, ga je alleen naar huis. Wij hebben te weinig aandacht gegeven aan het geven van passes en hierdoor loopt het meisje van je dromen weg. Kampioenschap door de neus geboord, het licht is uit de ogen van het laatste team verdwenen, maar heel misschien, heeeeel misschien komt het vanavond terug, als het meisje van onze dromen genoeg aandacht krijgt.