Zaterdag 23 januari j.l. stond de wedstrijd tegen DWA/Argo op het programma van De Parabool 4. Deze wedstrijd werd gespeeld in de sporthal van Winsum, welke zowaar prima te bereiken was met het openbaar vervoer. Gertjan had ondanks dat toch besloten om een auto van een vriend de lenen en bood Lennert, Tessa en Tetske een lift aan. Om de op het eerste gezicht lijkende saaie 16 kilometer lange rit toch wat uitdagender te maken werd gekozen voor de toeristische route. Een smalle weg vlak langs een gevaarlijk uitziend kanaal was voor Gertjan een grote uitdaging. Onverwachte hobbels en gekke bochten maakten de route tot een ‘ongelofelijke kut route’. Alle 4 zaten 45 minuten lang in spanning maar toch werd de sporthal op tijd veilig bereikt. Enige ijsvorming op de parkeerplaats van de sporthal zorgden voor een nieuwe uitdaging maar ook deze werd heldhaftig getrotseerd.

Eenmaal aangekomen in de sporthal had een ieder de nodige melatonine gehaltes aangemaakt waardoor iedereen even moest wakker worden. Voor de mensen die dit niet kennen is melatonine een hormoon dat wordt aangemaakt in het donker waardoor men zich slaperig voelt en dus wil slapen. Door een onverwacht spektakel dat de spelers van 4 in de hal stond te wachten was iedereen, vooral de mannen, meteen weer bij de les. Chantal stond klaar in haar leren broek en roze naveltruitje om in de rust van DWA/Argo-Westergo een spectaculaire show uit te voeren. Met een paar goede moves en bijzondere gezichtsuitdrukkingen werd er een spannend optreden neergezet waarvoor de spelers van 4 even lekker op de tribune zijn gaan zitten. Na dit spektakel waren de spelers van 4 helemaal klaar voor een goede tweede helft.

Na de rust werd de spannende strijd, met op dat moment een gelijke stand van 13-13 op het scorebord, hervat. Dames met gekke vlechten en staarten gingen als beesten door het veld. Vele kansen werden door beide partijen goed benut en de hele tweede helft ging de stand gelijk op. Man, man, man, wat een spanning. De laatste 5 minuten kwam Westergo 1, onder leiding van de oom van Tetske, op een voorsprong. Het einde van de wedstrijd werd goed uitgespeeld en de punten konden daarom worden meegenomen naar Bolsward.

Door het eerdere optreden van Chantal kon in de rust niet worden ingeschoten en daarom mochten de paarse helden na deze eerdere wedstrijd wat langer schieten om lekker warm te worden. Helaas dacht de scheidsrechter daar anders over en werd de wedstrijd snel ingefloten. Hierdoor kunnen wij wel bijna allemaal zeggen dat we alles hebben gescoord bij het inschieten, wat best wel tof is. De wedstrijd was verder niet benoemenswaardig dus hier gaan wij verder niet op in. Wat nog wel even moet worden benoemd is dat wij ons volgende week dik mogen eten van de taart van Rixt(!!), Rianne was vergeten schone sokken mee te nemen en dus maar haar vieze had aangetrokken, Lennert eindelijk shampoo en zeepjes had meegenomen maar Gert Jan dit moest overtreffen door van beide 2 mee te nemen en dat Martien heel grappig was onder de korf omdat de scheidsrechter heel streng was.

De terugweg werd gekozen voor de snelle route, maar ook deze route werd niet afgelegd zonder slag of stoot. Gertjan is helaas geflitst (shitshitshit) tijdens het rijden waarbij hij ‘de paal recht aan keek’. Toen hebben we nog wel even een hamburgertje gegeten in de mac en was het al met al een leuke avond.