Er was eens een team, waarvan de kippen laat op stok waren gegaan vrijdagavond (en zaterdagavond). Een van de oudste haantjes was namelijk jarig. De vraag was of we zijn verjaardag konden afsluiten met winst in Dokkum.
Hier komt het:
We waren er allemaal als de kippen bij, iedereen was op tijd, behalve onze twee vrije uitloopkippen Bas en Bart, die waren natuurlijk te laat. Dit was volgens de haantjes de schuld van de mist en enge weggetjes. Zij kwamen binnen in een kakelend kippenhok, waar Birgit haar voorbespreking aan het houden was. Over de wedstrijd zelf werd niet echt veel gezegd, het kwam er eigelijk op neer dat we van de tegenstander kipsaté moesten maken.
De eerste helft leek er echter kipsaté gemaakt te worden van parabool 5. We waren voornamelijk als kip zonder kop rondjes aan het rennen, maakte de kansen niet af en bedachten dat het leuker was de tegenstander de bal te geven dan hem zelf te houden. Dit resulteerde dan ook in een achterstand bij rust.
In de tweede helft bedachten we ons dat je van een kale kip niet kon plukken en zo voelde we ons zeker met een achterstand tegen over de laatste plaats. We vonden onze koppen weer terug en spreidden onze vleugels op weg naar de overwinning. Jawel we hebben echt gewonnen. Eventjes hebben we op eieren gelopen omdat we op het punt stonden het kampioenschap weg te gooien, het was zeker geen eitje, maar alles kwam goed. Daarnaast willen we ons kuikentje Lisanne bedanken voor het broeden op de wisselbank. Nu gaan we lekker kannibalistisch Mcchickens verorberen in de MacDonalds. Want alles met kip is goed. EIndstand: 9-13.