De tijd is alweer aangebroken. We zijn met het bestuur op zoek naar onze opvolgers, die vanaf juli het stokje van ons gaan overnemen. Misschien ben jij hier wel één van? Want zeg nou zelf, wie wil er nou geen bestuur zijn van deze fantastische vereniging?!

Twijfel je om bestuur te doen of weet je nog niet welke functie er bij je past/leuk lijkt? Wij zullen allemaal een toelichting geven over onze functie en onze ervaringen van zo’n bestuursjaar met jullie delen. Waarbij ik mag beginnen met, naar mijn mening, de allermooiste functie die er is: Voorzitter van De Parabool!

Wat doet een voorzitter nou eigenlijk? Als voorzitter heb je een paar formele taken zoals het voorzitten van de algemene ledenvergaderingen en de bestuursvergaderingen, maar ook het bijwonen van externe vergaderingen. Daarnaast is overzicht houden het meest belangrijke onderdeel van voorzitter zijn. Je moet op de hoogte zijn van alles wat er binnen de vereniging en bij je bestuursleden speelt. Verder is het belangrijk om contacten met externe partijen (denk hierbij aan: ACLO, andere studentensportverengingen etc.) te onderhouden en op te bouwen.

In mijn ogen is voorzitter een hele leuke, uitdagende en een leerzame functie. Je komt namelijk op voor de belangen van de hele vereniging. Het is dan ook erg belangrijk dat je goed om kan gaan met stress en oplossingsgericht kunt denken wanneer het allemaal net iets anders loopt dan gewenst. En houden van praten, want dat is iets wat je héél veel doet ;). Maar bovenal moet je er vooral heel veel plezier aan beleven.

En dat plezier beleven dat doe ik zeker. Ik ben er stiekem ook nog helemaal niet aan toe om nu al na te moeten denken over het einde, we zijn toch nog maar net begonnen?! Wat maakt een bestuursjaar nou zo leuk? Eigenlijk alles. Als bestuur ben je aanwezig bij alle activiteiten, de gezellige thuisspeeldagen, de borrels en de avonden in ons knusse Theehuisje². Ook heb ik mij dit jaar bezig mogen houden met het realiseren van onze nieuwe accommodatie, wat ik echt fantastisch vind om te doen. Ik heb gesprekken mogen voeren met aannemers, de notaris en de vastgoedafdeling om samen tot een mooie uitkomst, de uiteindelijke bouw van onze nieuwe accommodatie, te komen. Maar dit alles had ik niet zó leuk gevonden als ik het niet samen had mogen doen met de vier lieve mensen die ik om mij heen heb. En dat is denk ik toch wel het allerleukste aan een bestuursjaar, dat je vanaf het begin intensief met zijn vijven samenwerkt en dat we alle leuke momenten samen mogen beleven.

Heb je nog vragen over een bestuursjaar of het voorzitterschap? Spreek me gerust eens aan of stuur me een berichtje, dan gaan we gezellig even een koffietje drinken.

Word jij onze nieuwe voorzitter? Solliciteer dan voor 28 februari door een mailtje te sturen met je cv en motivatie naar bestuur@parabool.com.