Op deze typische winterdag reed P7 het donkere Friesland in. Rond etenstijd moesten wij aantreden tegen De Hoeve in Noordwolde. Na 3 verliespartijen, waren we strijdbaar om de punten mee terug naar Groningen te nemen. Zonder coaches zou dit nog wel eens een lastige opgave kunnen worden maar dat mocht de pret niet drukken.

Na een korte online speech van Hilde en aanmoedigingen via whatsapp van Sijmen en Maarten, konden wij twee nieuwe shirtjes verwelkomen in de shirtjestas, de familie is eindelijk weer compleet. Het was emotioneel, en er werd gehuild.

Met een goed begin was de toon gelijk gezet. Annemarij probeerde een schitterende doorloopbal probeerde te maken maar een lompe actie van een dame verhinderde echter een doelpunt. De scherpe scheids legde de bal zonder twijfel op de stip; 0-1. Bij een stand van 1-1, raakte Lyanca geïnspireerd en zag Gerben het licht; twee schoten, twee doelpunten; een klein gaatje was geslagen. Ik zal niet punt voor punt gaan beschrijven dus hierbij een korte en bondige samenvatting: Dit gaatje wisten we tot de rust vast te houden het was tijd voor de sociale wissels (in het bier(pens)team van de Parabool gaan we voor gelijke speeltijd). Na de rust gingen we op dezelfde manier verder tot 7-9 waarna wij aanzette en er snel 7-12 van maakten. De Hoeve kon daarna niet profiteren van een slechtere periode bij ons waarna Jeroen de wedstrijd besliste met een wegtrekbal: 9-14.

Nu is het modern om een reflectiemoment in te bouwen; met 14 doelpunten is er aanvallend nog ruimte voor verbetering (met name in de afronding bij 1 specifieke heer wiens naam we om privacy technische redenen niet kunnen noemen) maar met 9 tegendoelpunten hebben we laten zien dat wij prima kunnen verdedigen. Komende zaterdag om 10:00 is de zogenaamde “degradatie”kraker tegen NKC. Alleen kunnen we niet degraderen uit het breedtekorfbal, dus zoveel maakt het ook niet uit. Toch belooft het een spannende wedstrijd te worden die zeker de moeite waard is.

Tot slot, dit verslag is als de wedstrijd zelf, zoals de scheids zei; “Het was best een saaie wedstrijd, er gebeurde weinig!”