Ben je na het stukje over de voorzitter nieuwsgierig geworden, maar denk je dat voorzitter zijn niet iets voor jou is? Misschien dat de functie secretaris je dan meer aanspreekt!

Als secretaris ben je de ruggengraat van het bestuur. Zonder jou zou het bestuur van chaos uiteen vallen. Om deze chaos te voorkomen, houdt je de ledenadministratie van de vereniging bij. Deze geef je twee keer per jaar door aan de ACLO, maar ook het KNKV heeft deze gegevens nodig. Je bent verantwoordelijk voor de inkomende mails/post en het beantwoorden daarvan. Daarnaast ben jij degene die het archief bijhoudt en oud-leden bestanden wijzigt. Voor elke ALV maak jij het boekje en zorg je dat achteraf te lezen valt wat er tijdens de vergadering gezegd is. En je mag natuurlijk de meest fanatische Parababbels in elkaar zetten.

Maar het allerleukste wat ik dit jaar heb mogen doen, is het coördineren van de scheidsrechters. Buiten het regelen van de opleidingen van nieuwe scheidsrechters, hoort daar ook het regelen van scheidsrechters voor thuiswedstrijden bij. Af en toe zorgt dit voor stresssituaties, wanneer bijvoorbeeld een scheidsrechter op zaterdagochtend om 9 uur afbelt. Als er dan uiteindelijk wel een scheidsrechter staat tijdens de wedstrijd, geeft je dat toch een heel goed gevoel. Want je hebt het toch maar even geregeld! Verder is het contact met de eigen scheidsrechters altijd heel leuk en heb je het gevoel dat je met de hele groep aan het strijden bent om het quotum te halen.

Buiten alle vaste taken die je als secretaris hebt, zijn er natuurlijk ook nog alle leuke sociale activiteiten. Doordat je naar vrijwel alle activiteiten gaat, leer je iedereen kennen, waardoor het allemaal nog gezelliger wordt. Maar op sociaal vlak is het bestuur zelf toch wel het leukste van alles. Samen ben je een jaar intensief bezig de vereniging te besturen. Dit schept een band en alles wat we met z’n vijven hebben beleefd, had ik zeker niet willen missen!

Heb je nog vragen over een bestuursjaar of specifiek over de functie secretaris? Schroom dan niet om me aan te spreken of een appje te sturen, dan gaan we gezellig even koffie drinken 🙂

Word jij onze nieuwe secretaris? Solliciteer dan uiterlijk 28 februari door een mailtje te sturen met je CV en motivatie naar bestuur@parabool.com.