Ben je toe aan een uitdaging en vind jij het leuk om met geld bezig te zijn? Dan is penningmeester worden bij De Parabool misschien wel iets voor jou!

De penningmeester van onze mooie vereniging is voornamelijk verantwoordelijk voor de financiële administratie. Dit houdt in dat je alle af- en bijschrijvingen op de juiste manier in het boekhoudprogramma registreert. Je houdt ook in de gaten of posten overeenkomen met de begroting die je in het begin van het jaar in samenwerking met je bestuur en je voorganger maakt. In deze begroting wordt bepaald waar het geld naartoe zal gaan afhankelijk van de jaarplannen van jouw bestuur.

Daarnaast heb je de eervolle taak om de incassorondes voor te bereiden en om mensen, sponsoren, et cetera, achter de broek aan te zitten voor hun openstaande rekeningen. Ik kan uit ervaring zeggen dat het veel voldoening geeft als je het saldo van de bankrekening ziet groeien.

De laatste belangrijke taak is het voorraadbeheer van ons Theehuisje. De penningmeester is verantwoordelijk voor de inkopen en dus kun jij voor een deel bepalen wat in het Theehuisje te koop is. Het is een leuke uitdaging om zo goedkoop mogelijk inkopen te doen om vervolgens het bespaarde geld te investeren in de vereniging.

Het leukste van mijn jaar tot nu toe is echter om midden in de vereniging te staan en overal bij te zijn. Je leert nieuwe mensen kennen, zowel in je bestuur als daarbuiten en maakt vrienden voor het leven. De balans tussen serieuze taken en je sociale leven is wat mij betreft perfect en bovendien kun je prima je studie naast het bestuur doen.

Al met al kan ik het zeker aanraden om een bestuursjaar te doen en in het speciaal als penningmeester. Je leert om met allerlei verschillende situaties om te gaan en je wordt bij de boekhouding geholpen door de kascontrolecommissie en je voorganger mocht dat nodig zijn. Ik kijk ernaar uit om jou in te werken en leuke dagen te beleven bij de feutenavond en het overdrachtsweekend! Mocht je nog vragen hebben over mijn functie of over het bestuur in haar geheel, kun je mij altijd aantikken, appen of bellen.

Word jij onze nieuwe penningmeester? Solliciteer dan uiterlijk 28 februari door een mailtje te sturen met je CV en motivatie naar bestuur@parabool.com.