Na de prachtige stukjes van mijn medebestuursleden is het nu mijn beurt om wat op papier te zetten over mijn bestuursjaar tot nu toe en de functie commissaris intern.

Ik kan het bijna niet geloven dat het alweer een jaar geleden is dat ik mijn sollicitatiebrief heb opgestuurd naar het voormalige bestuur. Wat vond ik het allemaal spannend! Een motivatiebrief opsturen, een sollicitatiegesprek voeren en dan natuurlijk dat belletje of ik wel in het bestuur zou komen. Nu een jaar later ben ik zo blij dat ik dit allemaal heb gedaan.

Het omschrijven van afgelopen jaar lijkt bijna een onmogelijke taak. We hebben als bestuur al zoveel mooie momenten beleefd! Het jaar begint natuurlijk traditioneel met feutenavond en overdrachtsweekend zoals in Jilt’s stukje genoemd, maar dit is nog maar een kleine greep van alle leuke activiteiten die je als bestuur te wachten staan. Door deze activiteiten leer je je bestuursgenoten in no-time ontzettend goed kennen. Dit is ontzettend leuk en natuurlijk erg belangrijk, omdat je veel met elkaar te maken hebt (lees: je ziet elkaar soms elke dag, wekenlang).

Als commissaris intern is een van je grootste taken overzicht houden over de commissies. Je begint het jaar met het houden van sollicitaties om voorzitters aan te kunnen stellen en commissies met enthousiaste leden te vullen. Hierna is het zaak dat commissies onder jou toezicht bezig gaan met het uitvoeren van hun taken. Het lezen van notulen en regelmatig in gesprek gaan met voorzitters zijn middelen om commissies te controleren en tijdig te ondersteunen waar dit nodig is. Ook ben jij het aanspreekpunt in het bestuur voor commissies. Als commissaris intern zul je dus veel communiceren met/tussen leden, voorzitters, commissies en het bestuur. Ook zul je als commissaris intern soms lastige afwegingen moeten maken en goed moeten nadenken over hoe je met bepaalde situaties om moet gaan. Naast deze zaken zijn er nog een aantal kleine taken, zoals het schrijven van dit stukje, die op je pad zullen komen gedurende het jaar.

Al met al is commissaris intern natuurlijk de leukste functie binnen het bestuur. En om er even een cliché in te gooien; een bestuursjaar is echt een fantastische toevoeging aan je tijd bij De Parabool. Met het schrijven van dit stukje voelt het alsof we alweer bijna klaar zijn en eerlijk gezegd ben ik daar nog niet aan toe. Maar gelukkig mogen wij nog even door en misschien ben jij straks wel degene aan wie ik mijn functie mag gaan overdragen!

Heb je nog vragen over een bestuursjaar of over de functie commissaris intern? Stuur mij gerust even een berichtje of spreek me aan!