Last, but not least: Member Technical Business. Of, in de volksmond, Lid Technische Zaken.

Mocht je niet overtuigd zijn door de stukjes van de andere bestuursleden, dan is deze bestuurstaak misschien iets voor jou.

Het Lid Technische Zaken gaat over alles wat met korfbal zelf te maken heeft. Dit is oppervlakkig in te delen in een extern en intern deel. Het externe deel bestaat uit contact met de ACLO (onder andere aanvraag uren, roostering, materiaal) en contact met de KNKV (aangeven teamindeling, indelen van poules en wedstrijden etc.). Het interne deel is waarschijnlijk bij jullie beter bekend en doe ik in samenwerking met de Technische Commissie. Deze taken bestaan uit het regelen van trainers, oefenwedstrijden, indelen van teams en nog meer.

Wat maakt deze taak zo leuk? Goeie vraag. Wat ik leuk vind, is dat je binnen je bestuur ook met je favoriete sport bezig kunt zijn. Waar Jilt als penningmeester ervan kan genieten als mensen genoeg bier kunnen drinken in het Theehuisje, kan ik ervan genieten als ik trainers en spelers enthousiast bezig zie en beter zie worden. Of je nu in het eerste zit of trainingslid bent, iedereen wil plezier hebben in korfbal en het beste uit zichzelf halen. Als je hen ook maar een beetje daarbij kan ondersteunen, is dat alleen maar mooi.

Natuurlijk zijn er ook mindere kanten. Bijvoorbeeld dat je niet overal controle over hebt. Ik wil ook graag dat iedereen perfecte trainingstijden heeft, dat iedereen in de Struikhal kan spelen, dat iedereen in het team komt waar ze in willen, maar als Lid Technische Zaken moet je ook reëel en objectief kunnen zijn. Elke week hoor je geluiden van mensen dat ze het ergens niet mee eens zijn, of dat ze dingen anders willen zien. De meest belangrijke eigenschap van een Lid Technische Zaken – van elk bestuurslid eigenlijk – moet zijn dat je kritiek kunt filteren. Ga aan de slag met alles waar je zelf verandering in kunt brengen en laat alles waar je geen invloed over hebt van je afglijden. Anders wordt het een heel zwaar jaar (;

Als laatste, je staat er nooit in je eentje voor. Als Lid Technische Zaken heb je zowel je bestuur als de TC om je te ondersteunen. Verder maak je als bestuurslid veel mee wat niet direct met korfbal te maken heeft en versterkt de band met elkaar, maar ook met de vereniging zelf. Het is niet voor niets zo dat oud-bestuursleden lang lid blijven en ook na hun lidmaatschap de vereniging nog vaak bezoeken.

Twijfel je om bestuur te doen? Schiet vooral iemand van het bestuur aan. Wij gaan je niet meteen overtuigen om te solliciteren, maar helpen je graag om de beste keuze te maken. Wij zijn al een tijdje bezig, dus kunnen je hopelijk wat meer duidelijkheid geven. #gavoorpaars