Het verhaal begint op een zonnige maandagmiddag, ergens in het najaar van 1925, in het dorpje dat haar naam dankt aan de sluis waaromheen het dorpje gebouwd werd. De sluis, waarvan de vorm leek op die van een rattenval, het dorpje Rottevalle. Deze dag zou de geschiedenis ingaan als de officiële oprichting van de eerste korfbalvereniging van het dorp. Een korfbalvereniging die grootse talenten zou gaan voortbrengen. Denk aan een Gerben, een Gebje en een Berber.

Het was op deze dag, dat een groep jongeren van de J.G.O.B (Jongeren Geheel Onthoudings Bond) op het weiland van boer Atsma hun eerste korfbaltraining organiseerden. Geen kunstgras en plastic korven… Nee, jonge lezer, dit spel werd gespeeld tussen de koeien en schapen, op een knollenveld, met een oude bal en een rieten mand. Het was officieel, Wez Handich was geboren.

Precies 94 jaar en 5 dagen later speelde Wez Handich 2 tegen De Parabool 4. De Parabool, de trots van het hoge noorden, de mooiste vereniging van het land. De vereniging waar de eerder genoemde drie grootheden hun korfbalcarrière een boost hebben kunnen geven. Het beloofde een daverend spektakel te worden. Genietend van de laatste paar zonnestralen en met ‘Fuifje’ op de achtergrond stonden de paarse helden gefocust in te schieten. Het was deze focus die Bram ons op het hart drukte mee te nemen in de wedstrijd.

“FUUUUUUT!” De wedstrijd begon. Al gauw wist De Parabool op voorsprong te komen. Deze voorsprong werd uitgebouwd tot een 2-6 bij rust. Zou dit dan toch de eerste wedstrijd worden die Parabool 4 zou winnen? Helaas lukte het niet om met dezelfde focus de tweede helft te beginnen. Na enkele minuten kwamen de Friezen op een gelijk spel, waarna zij de leiding overnamen. De wedstrijd, waar overigens niks benoemenswaardig of spannends in gebeurde, eindigde in 13-9.

Concluderend, Wez Handich was te sterk op eigen bodem en focus is key. Op eigen bodem zullen wij eens laten merken hoe Purple Power voelt! De eerste punten moeten nog gewonnen worden, maar ons team groeit en wordt sterker. Met frisse moed gaan wij de volgende wedstrijd tegemoet. Almelo, maak je borst maar nat!