Rondreis door Europa.

あなたはハンサムです

Voor het gemak van de lezer is de rest van dit reisverslag naar het Nederlands vertaald.

Blog 1: Hee allemaal! Leuk dat jullie mij volgen in mijn reis door Europa. Zo, twee dagen zitten er al weer op en wat heb ik al een hoop meegemaakt! Na een goede vlucht kwam ik aan op luchthaven Schiphol. Ik besloot maar meteen om lekker de stoute schoenen aan te trekken en Amsterdam te gaan verkennen. Daar ontmoette ik, terwijl ik in de rij stond voor schaafijs, een breedgeschouderde jongeman. Hij vertelde me dat Amsterdam zwaar overschat was en nam me mee naar Groningen. Dagenlang hebben we daar samen opgetrokken. Hij heeft me toeristische trekpleisters als het Theehuisje, de Struikhal en de Negende Cirkel laten zien. Ik vroeg hem of er nog iets typisch Nederlands was wat ik gezien moest hebben, voordat ik verder ging met mijn reis. Hij zei dat ik eens een korfbalwedstrijd moest gaan kijken en raadde me aan om naar de wedstrijd Mid-Fryslân 5 – Parabool 5 te gaan. Daar ga ik morgen dus even naar toe. Ik ben benieuwd.

Blog 2: Het is nu een paar dagen na die fantastische pot. Ik heb sinds vanmiddag eindelijk weer wat controle over mijn ademhaling. Die plastic zak is even niet meer nodig. Wat een wedstrijd. De souplesse, die snelheid, het gemak waarmee die bal rondging gggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggg.. oeps, ik had even een enthousiasme black-outje en was met mijn neus op het toetsenbord gevallen. Het lijkt me verstandig om deze blog voor nu even te beëindigen.

Blog 3: Net een paar dagen in Londen. Ongelooflijk wel wat hier allemaal te zien valt. Bijna net zo ongelooflijk als hoe de Parabool 5 zich vorige week had terug geknokt in de wedstrijd. Ze stonden de hele pot achter en wisten dat ze bij verlies zouden gaan degraderen. Met nog minder dan 8 minuten op de klok stonden het 14-12 voor Mid-Fryslân, maar vier aanvallen later stond het ineens 14-16 voor de Parabool! Bam! Eindstand. Gewonnen. Wauw, ongelooflijk. Ja, Londen was leuk.

Blog 4: Ik sta op de top van de Eifeltoren met uitzicht op Parijs en het kan me niet bekoren. Die wedstrijd van vorige week blijft zich maar in mijn hoofd afspelen. Ondertussen heb ik ook alle namen van de spelers uit mijn hoofd geleerd. Wat was die Michelle toch goed. Die beukte haar dame zonder genade aan de kant als die de bal onder de korf wou vangen. En dan die invalbeurt van Bram en Wybrand, even koelbloedig nog wat belangrijke goals maken. Ik mag dan wel nu in de stad van de liefde zijn, maar mijn hart ligt nog in Groningen.

Blog 5: Nu in Rome. Leuk wel ofzo dat Colosseum hier. Het schijnt dat gladiatoren hier vroeger vochten tot de dood. Ik kan me niet voorstellen dat die strijd in de buurt kwam van wat ik twee weken geleden gezien heb. Och, die Linda die steeds maar in beweging bleef om die tweede kans na het schot op te zoeken. Arjen en Koen die elkaar zo makkelijk vinden. Lieke die met haar stalen zenuwen de winnende maakt alsof het niks is. Nynke die zonder moeite vrij kwam bij haar dame. Jelmer met zijn uitstarters bij de korf. Bart die eerst even zijn mouwen opstroopt voordat hij scoort. En dan nog al dat moois op die bank: coaches Tetske en Hidde, aanvoerster Sanne en wisselspeelsters Janet en Miriam. Zucht, ik krijg mijn aandacht niet meer bij de steden. Ik denk dat ik maar weer naar huis moet gaan.

Blog 6: Weer terug op Schiphol. Ik had de jongen van het schaafijs nog gevraagd om mij uit te zwaaien, maar zijn bank lag te lekker. Jammer. In ieder geval, de reis is niet gegaan zoals ik had verwacht, maar ik had het voor geen goud willen missen. Ooit zal ik hier terugkomen om nog eens een wedstrijd van de Parabool 5 te kijken. Oké, ik sluit af, het is tijd om in te checken. Ik zie jullie morgen weer, mensen thuis !