Last but not least, de leukste functie binnen het bestuur: ‘commissaris intern’. Bij deze functie is het begin van het jaar misschien wel het meest heftige, ‘de commissievorming’, je moet direct alles in de strijd gooien om er voor te zorgen dat er commissies gevormd worden door een enthousiaste groep die verschillend van elkaar is, maar toch bij elkaar past. Na de vakantie worden de commissies aangevuld en beginnen de daadwerkelijke taken, waarbij je als commissaris intern de commissies moet bijsturen en begeleiden bij hun pakket.

De commissaris intern is de functie die het meest met mensen in de weer is. Op de hoogte blijven van waar de commissies mee bezig zijn is daarom erg handig. Het hele jaar door ben je notulen aan het doornemen en de informatie hierin geef je weer door aan het bestuur. Het bestuur aan de andere kant denkt ook na over welke richting zij de vereniging op willen sturen en dit wordt weer doorgegeven aan de commissies. Veel contact, belangrijk dat je daarom goed met je bestuursleden, maar ook met je voorzitters door een deur kan. Verder is het leiden van vergaderingen niet alleen voor de voorzitter, dit mag jij ook 4 keer doen door middel van de voorzittersvergaderingen. Je hoeft hier niet van te schrikken hoor, de voorzitters vinden dit net zo spannend.

Een specifieke functie binnen een bestuur is leuk, maar überhaupt bestuur doen is tof. Op thuisspeeldagen ben je verantwoordelijk voor de aankleding van de zaal tot het omroepen van de spelers bij het eerste. Ook ben je welkom bij diverse consitutieborrels van andere verenigingen en als laatste mag je meedenken wat je als vereniging voor de buurt en voor de internationale student kan doen.

Verder denk je als bestuurslid over het reilen en zeilen binnen de vereniging na. Lijkt het je leuk en spannend om met een kleine groep mensen een jaar intensief met elkaar om te gaan en verantwoordelijk te zijn voor een vereniging. Schroom dan niet en meld je aan voor bestuur ’17’18!