Ook voor mij voelt het alsof dit bestuursjaar nog maar zo kort geleden begon. Het is een tijd geweest met ups en downs waar ik in mijn functie als penningmeester veel van heb geleerd en zeker geen spijt van heb. Als bestuur ben je de spil van de vereniging en mag je aanwezig zijn bij alle mooie activiteiten die De Parabool organiseert, een erg gezellige en leuke taak. Daarnaast schrijf je samen met jouw bestuur een jaarplan, je discussieert welke zaken je nog aan De Parabool wil verbeteren en hoe jullie dit willen gaan bereiken.

Als penningmeester hou je je daarnaast dagelijks bezig met de financiën van de vereniging. De penningmeester is verantwoordelijk voor alles wat er binnen De Parabool speelt op financieel gebied en zorgt dan ook voor de betalingen en de incassorondes. Je controleert de geldstromen en houdt hier een boekhouding van bij in het boekhoudprogramma Conscribo. Je houdt de debiteuren en crediteuren bij en begeleid de penningmeesters van alle commissies. Ook onderhoud je contact met sponsoren en teken je de sponsorcontracten. Het komende jaar zal je je ook veel bezig gaan houden met de nieuwe kantine en alle financiële zaken die hierbij komen kijken, een uitdagende taak.

Ik heb mijn bestuursjaar tot nu toe erg leuk gevonden en met alle leuke activiteiten die er aan zitten te komen lijkt het erop dat dit jaar alleen nog maar mooier wordt. Ik kan het dan ook iedereen aan raden om te solliciteren op de mooie functie van penningmeester.

Lijkt het jou ook leuk om penningmeester te worden? Ben jij een geduldig en zorgvuldig persoon met een goede dosis verantwoordelijkheid die zin heeft in een uitdaging? Solliciteer dan naar de functie van penningmeester!

Liefs Lisanne