Zo veel leuke Paraboolverslagen en zo weinig tijd om ze te lezen. Daarom dit keer de optie om snel door dit verslag heen te gaan. Hieronder staan drie verslagen waarvan u er slechts eentje hoeft te lezen. Mis ik dan niet iets?->  Nee, ze hebben dezelfde inhoud, maar zijn elk geschreven vanuit een ander perspectief. Nu is het aan u om een verslag te kiezen dat het best bij u past. Voelt u zich het meest verbonden met een azijnzeikende pessimist, dan raad ik u aan het eerste verslag te lezen. Mocht u zich beter kunnen vinden in een jolige optimist is het tweede verslag waarschijnlijk meer voor u weggelegd en kunt u zich het best verplaatsen in een droogkloot dat altijd alles maar relativeert raad ik u aan om het derde verslag te lezen.

Verslag 1 (pessimist)      

Afgelopen zaterdag moesten we weer eens onze kostbare tijd opofferen voor een korfbalwedstrijd tegen Wageningen 4. Weg vrije zaterdag. Waarom moest ik ook al weer zo nodig lid worden van een vereniging dat op elk denkbaar vlak zo veel van mij vraagt?

Trouwens, die spelers van Wageningen hebben echt een tyfuseind moeten rijden om in Groningen te komen, wat wij over een half jaar dus ook moeten doen! Is weer lekker ingedeeld zeg KNKV, tjongejonge. ‘Laten we een poule maken met clubs uit alle hoeken van het land’. Echt weer typische ellende dit zoals het leven eigenlijk altijd gaat; een opeenvolging van bittere tegenslagen die uiteindelijk leiden tot een betekenisloze dood.

Maar die wedstrijd dus. Die begon om 2 uur. Echt een hele vervelende tijd om te spelen. Ik weet niet waarom, maar dat is gewoon echt zo. Natuurlijk was het ook weer klotenweer. Veel te koud en nat om fatsoenlijk een bal te kunnen gooien. Maarja, we moesten die pot winnen zodat we straks als koploper het zaalseizoen in zullen gaan (een zaalseizoen waarin we overigens ongetwijfeld kansloos zullen degraderen). Uiteraard ging er in het begin weer geen kans in. En toen we eindelijk eens ons ‘topniveau’ haalden, werd de wedstrijd de hele tijd onderbroken omdat de helft van de spelers steeds een open wond hadden die per se bedekt moest worden. Zo zaten we uiteindelijk bij elkaar opgeteld de helft van de tijd een beetje doelloos te staan op het veld. Maargoed, uiteindelijk winnen we dan na een ongelooflijke kutpot met 22-12. Zoals gewoonlijk pakten we niet de kans om eens echt een dikke uitslag neer te zetten en bleven we weer steken in de inspiratieloze middelmaat. Bah. En dan ook nog daarna met doorweekte kleding naar het eerste en het zesde moeten kijken om vervolgens nog een pokkeneind te lopen naar de douches omdat we natuurlijk de enige korfbalclub in de wereld zijn die geen eigen kleedkamers heeft. Moest ik daarna ook nog zo studentikoos leuk gaan doen en een beetje dom gaan beerpongen met iedereen. Ik wilde er zo snel mogelijk vandoor, maar ik moest weer zo nodig meedoen anders was ik een spelbreker. Goh, die avond duurde veel te lang. Net als dit rotverslag trouwens, die ook echt bedroevend slecht is en waarin ik ook helemaal geen zin had om te schrijven. Ik stop er daarom ook mee. Nog wat doelloze informatie: over twee weken hebben we alwéér een wedstrijd. Ik hoop dat ik voor die tijd geblesseerd raak, maar dat zal wel weer niet.

Verslag 2 (optimist)

Wat was zaterdag weer een mooie dag. Een hele dag korfbal, precies hoe een perfecte zaterdag eruit hoort te zien. We speelden tegen Wageningen 4. Ik heb nu al zin over een half jaar ook naar hun toe te gaan om te spelen; die autoreisjes met mijn teamgenoten zijn altijd zo gezellig. Zucht, wat is het leven toch mooi.

De wedstrijd begon om 2 uur. Het was heeeel goed weer om in te korfballen. Lekker temperatuurtje en dat regenbuitje tijdens de wedstrijd was zo fijn verfrissend. Dat gaf heel veel extra positieve energie om die pot te pakken en zo dit deel van het veldseizoen goed af te sluiten om met een geweldig gevoel richting de zaal te gaan, waarin we gaan meedoen om het kampioenschap. Maar dat is schitterende toekomstpraat, nu terug naar die leuke wedstrijd tegen die sympathieke spelers van Wageningen. We begonnen goed, het spel was sprankelend en uiteindelijk resulteerde dat ook tot vele mooie goals. Wat ook ronduit briljant was, was dat het zo gezellig werd in het veld. Door een aantal spelonderbrekingen waarin wonden bedekt moesten worden kregen we de tijd om even lekker met elkaar te kletsen. De wedstrijd bleef ook na die fantastische onderbrekingen een top(!)niveau houden wat er voor zorgde dat we heel knap met 22-12 wonnen. Hoera! Lekker veel doelpunten. En dan ook nog eens zo’n mooie wedstrijd van het eerste en het zesde erachteraan en een lekkere warme douche als beloning. Dan denk je natuurlijk; deze dag kan niet meer beter.. maar jawel hoor! We hebben nog heerlijk lol gemaakt met zijn allen tot in de late uurtjes. Beste nacht ooit! O, hoe ik niet kon wachten om er een verslag over te schrijven. Over twee weken mogen we weer een wedstrijd spelen. Dan zullen we wederom met heel veel zin gaan strijden om het kampioenschap!
Verslag 3 (relativist)

Zaterdag stond volledig gereserveerd voor het korfbal. Je kan zoveel tijd besteden aan een sport overdreven vinden of niet, maar het is zoals het is. We speelden tegen Wageningen 4. Die mensen hebben een paar uur moeten rijden om in Groningen te komen. Zo zie je maar weer; de ene keer word je in een gunstige poule ingedeeld, de andere keer niet. Dat is het leven, het heeft vaak twee kanten. Wat doe je eraan…

De wedstrijd begon om 2 uur. De regen was wat vervelend, maar aan de andere kant; de meeste regen viel naast ons. De temperatuur was wel lekker, maar wat is nou eigenlijk echt de ideale temperatuur om in te spelen.. Wie bepaalt dat?

In ieder geval, terugkomend op die wedstrijd, we moesten hem winnen om koploper te worden. Maar ach, verlies je hem dan verlies je hem. Zo belangrijk is het ook allemaal niet. Het is maar korfbal, zo is het ook wel weer.

Het begin van de pot was niks geks aan. Hoe hoog het niveau was zullen de meningen wel over verdeeld zijn. Op een gegeven moment zorgden spelonderbrekingen als gevolg van wonden die bedekt moesten worden voor wat vertraging in de wedstrijd. Tja, dat kan je rot vinden, dat je even tien minuutjes moet wachten, maar wat is tijd nou eigenlijk? Dat is toch ook maar heel abstract nietszeggend begrip?.. en ja, je kan je ergeren dat er gefloten wordt voor afgevende wonden, maar het is toch ook zo dat voor de meeste vochtige open plekken waar bloed uitkomt niet gefloten wordt?

De einduitslag was 22-12. Er had meer ingezeten, maar het kon ook slechter. Na de pot bleven we nog naar 1 en 6 kijken om vervolgens naar de douches te lopen. Aan de ene kant vervelend dat die douches zo ver weg waren, aan de andere kant past het ook wel weer bij de charme van een studentvereniging. Na het douchen begon er een beerpongtoernooi, wat door velen als ‘episch’ werd bestempeld. Dit is misschien een te groot woord, aangezien er bij de Parabool met enige regelmaat dit soort activiteiten worden gehouden, maar goed.. iedereen zo zijn gekkigheden in zijn bewoording.

Dit verslag is tot zijn laatste deel gekomen. Volgende week geen wedstrijd, wat voor de ene als een gemis wordt gezien en voor de ander als een gift. Over twee weken spelen we wel weer. Dan zullen we gaan strijden -in hoeverre het woord strijden van toepassing is in een activiteit waarin niet daadwerkelijk gevochten wordt- om het kampioenschap.