Ook de penningmeester zal volgend jaar een opvolger nodig hebben en natuurlijk kan ik dan ook niet achterblijven om mijn prachtige functie penningmeester te omschrijven en nader toe te lichten.

Als penningmeester houd ik me vooral bezig met het beheren en het beheersen van de financiën binnen de vereniging. Het hele jaar door zorg ik dat alle facturen worden voldaan en dat de juiste inkomsten binnenkomen. Daarbij houd ik de financiële administratie ook bijna dagelijks bij. Dit klinkt inderdaad toch redelijk saai. Maar om alle potentiële penningmeesters even op te vrolijken. De nieuwe penningmeester mag straks namelijk gaan werken met een super mooi en handig boekhoudprogramma. Wie wil dat nou niet?! Daarnaast heb je als penningmeester ook als belangrijke taak om ervoor te zorgen dat er voldoende bier is in het Theehuisje. Dus als penningmeester mag je ook zelf nog eens kiezen welk merk bier je haalt. Ja dat zijn nog eens privileges. Nog een aanvulling op de bovenstaande bewering: als penningmeester ga je ook over de frisdrank en het snoepgoed. Verder neem ik als penningmeester ook nog deel in de sponsorcommissie en samen met deze commissie onderhouden we ook onder andere het contact met de sponsoren.

Is bestuur dan eigenlijk te combineren met je studie? Zeker wel! Voor mij geldt dat dit jaar zelfs een succesvoller jaar te noemen is qua aantal studiepunten dan voorgaand jaar. Dus door bestuur te doen begin je blijkbaar toch aardig handig te worden in het efficiënt plannen van je week. Wanneer kun je je brakke dagen hebben en wanneer heb je de dagen dat je je volledig op je studie kunt richten. Daarbij komt ook gelijk een belangrijk punt van een bestuursjaar, de aanwezigheid bij de activiteiten. Er wordt toch van elkaar verwacht dat je je hoofd op de meeste activiteiten even laat zien. Of je daarbij ook een klein biertje neemt ligt natuurlijk helemaal bij je zelf, maar uit eigen ervaring leidt een klein biertje toch de volgende dag tot een grote kater, maar je bent wel weer een mooie ervaring rijker. Dus die aanwezigheid op de activiteiten voelt zeker niet als verplichting en het is gewoon super om bij alle activiteiten te zijn.

Ik hoop natuurlijk dat ik jullie allemaal heb mogen interesseren voor deze prachtige functie! Het penningmeesterschap vereist natuurlijk wel een redelijke mate van boekhoudkundige kennis en daarnaast moet je zeker ook in een bepaalde mate geordend zijn.  Maar deze vaardigheden kunnen natuurlijk ook allemaal nog geleerd worden als je deze nog niet geheel bezit. Ik heb jullie nu het penningmeesterschap nader toegelicht en als er nog prangende vragen zijn dan mogen jullie altijd een appje, brief of mail sturen en dan hoor ik het graag!

Vergeet niet te solliciteren voor deze prachtige functie!