Afgelopen zaterdag speelde het zevende tegen NIEK uit “Pesse, of waar ze ook vandaan mogen komen”. De vorige keer dat het zevende uit speelde tegen NIEK, liepen we met 14-26 over ze heen. Daarvan werden 10 punten gemaakt door onze eigen Astrid!

Hoewel het vroeg op de zaterdagochtend was, begon de wedstrijd voor het zevende erg goed. Binnen twee minuten wist Matthijs al een bal door de korf te krijgen en de sfeer zat er meteen goed in! Vlak daarna schiet ook Sven er een bal in en het staat 2-0 voor de Paarse Helden. Het lijkt goed te gaan en de score komt tot 4-1, toch loopt de score daarna op tot 4-4, waardoor het een spannende pot blijft om naar te kijken. NIEK geeft niet makkelijk op en doen verschillende, soms enigszins wanhopige pogingen, om er ook een puntje bij te krijgen, soms met geluk. Daarna ging het tot aan het fluitsignaal van de rust weer de betere kant op en vlak voor rust werd het nog 9-5.

Ook in de tweede helft blijft de wedstrijd spannend. Beide kanten schieten er wat punten in, maar De Parabool houdt de overhand. Beide kanten krijgen veel kansen, veel ballen gaan er echter niet in. Ondanks dat blijft er een goede teamspirit in het veld en wordt er opnieuw en opnieuw geprobeerd om een bal door de korf te krijgen, en met succes. Nadat er zo’n 15 minuten van de tweede helft voorbij zijn, staat het 15-8. Het zevende heeft en houdt de overhand in het spel, maar NIEK geeft nog steeds niet op en levert zelf ook een goede strijd. Het wordt wel spannend in het laatste kwartier. Parabool 7 weet slechts maar 2 keer de korf te vinden, en NIEK die nog enigszins haar best doet om grip op de wedstrijd te krijgen. Het gaat ze goed af en schieten er nog 5 in. De spanning loopt aardig op, maar aan het eind blijkt NIEKs laatste inspanning niet goed genoeg en zegeviert het zevende van De Parabool met een eindstand van 17-13.

Toch is er iets wat ik nog ben vergeten te melden tot nu. Wij moeten als team helaas afscheid nemen van twee van onze geliefde spelers: Maaike en Amarins. Het was voorlopig hun laatste wedstrijd in ons gezellige team. Maaike gaat spelen in het zesde en Amarins in het vijfde. Voor hun erg leuk en een nieuwe uitdaging, maar voor het team is het altijd jammer als er iemand gaat. Gelukkig zijn ze allebei niet ver weg en blijven ze bij de Parabool!

Sibo had nog even een traditie verzonnen: De beide dames moesten een adtje trekken én dat deden ze maar al te graag. “Tegen gratis bier zeg ik geen nee” zei Maaike nog. Na een lieve speech van allebei trokken ze een adtje en de rest dronk als afscheid ook nog een biertje of colaatje mee.

Helaas hebben we de score van de laatste keer niet kunnen evenaren, maar toch hebben we gewonnen en hebben we de punten binnen. We zijn erg blij met de overwinning en gaan op naar de volgende!