Het was weer eens een mooie zaterdag, gevuld met uitwedstrijden van de Parabool. Zo ook voor P5, die gelukkig niet heel ver af hoefde te reizen. De strijd om de befaamde punten vond dit keer plaats in Leek. Rodenburg 2 is koploper in de competitie en P5 heeft de punten hard nodig om weer naar boven te klimmen. Zou het de Paarse helden van P5 gaan lukken om deze belangrijke punten te pakken?

 

Om 19:10 kon het schouwspel beginnen. In de eerste minuten van de wedstrijd was te zien dat iedereen in een goede flow zat. Rodenburg scoorde eerst, maar no worries, want met een prachtige onehander van Jaap was het weer 1-1. De scores gingen gelijk op door schoten van Emma en Arjen, tot het moment na de 3-3. P5 wist een gat te slaan van 2 punten ten opzichte van Rodenburg door twee goals van Milan. We hielden dit vast mede door een prachtige omdraaibal van Mirna.  Met het sterke reboundwerk van Matthijs en een belangrijke vrije bal van Lieke had de tegenpartij weinig te bieden. Met veel bravoure speelde iedereen een dijk van een wedstrijd en domineerde P5 de wedstrijd door steeds op voorsprong te komen. Met een ruststand van 9-10 gingen we met een heerlijk gevoel de kleedkamers in.

 

Tot daar het moment dat het ineens 13-13 stond. Vanuit het niets sloeg Rodenburg toe en kwam hierna op een voorsprong van 15-13. Het zou toch niet zo zijn dat P5 dit liet gaan?! We lieten ons toch zeker niet kisten?! Met wilskracht, doorzettingsvermogen, tactisch denken en een goal vanuit een onverwachte Hoek, knokte P5 zich weer terug. Vanaf 17-16 lag het momentum bij ons en kwamen we tot 17-18. De spanning was om te snijden en de mensen langs de kant hielden geen nagels meer over. In de laatste paar minuten werd het helaas nog 18-18 maar we kunnen met een zeer tevreden gevoel terugkijken op deze topwedstrijd tegen de koploper!