De dag waar iedereen al het hele seizoen op heeft gewacht. Na wekenlang trainen en de nodige competitiewedstrijden, is daar dan eindelijk de ouderdag. Alle paarse helden speelden afgelopen zaterdag achtereenvolgend in de Struikhal en er werd niets minder dan een afgeladen tribune verwacht. Het publiek verwachtte vanzelfsprekend ook wat. Voor elk team was de druk deze week enorm: de druk om te presteren, de druk om de ouders een goede pot korfbal te laten zien, de druk om als team te winnen en alle punten in Groningen te houden.

Ook voor het befaamde Parabool 4 was de druk hoog. Met drie teams in de reserve derde klasse was het zaak om een goed resultaat te behalen, met als doel promotie naar de tweede klasse. P4 gaat momenteel als een speer in de competitie en staat met slechts 2 verliespunten bovenaan, gezamenlijk met twee concurrenten. Het kon natuurlijk niet anders dan dat de grootste wedstrijd van het seizoen tegen Udiros 2 op de langverwachte ouderdag gespeeld werd. De druk om punten te pakken was hoog.

 

Druk wordt in de natuurkunde beschreven als ‘de kracht die op of tegen iets drukt’ of ‘een moeilijke omstandigheid’. Daarnaast brengt verhoogde druk in het lichaam mankementen met zich mee. Hoge druk wordt beschouwd als negatief, zowel in de spreekwoordelijke als feitelijke vorm van het woord. Maar deze zaterdag werd door P4 de druk omgezet in de best mogelijke uitkomst. Want zoals u weet: onder druk vormt men diamanten.

 

Om 13.45 uur mochten ze eindelijk los. Het startsein luidde en er barstte een ongelooflijke strijd los tussen de twee titelkandidaten. De eerste aanval werd gelijk beloond met een 1-0 voorsprong uit een diepe bal, waarna Udiros aan de andere kant precies dezelfde kans verzilverde. De eerste helft ging gelijk op en was enorm spannend, waarbij P4 continu één of twee doelpunten voorsprong wist te houden. In het ene vak stond Lynn scherp van afstand te schieten, waarna Patrick en Bram alle ballen uit de ruimte vingen en Puck de ene na de andere doorloopbal én ook haar schoten wist af te maken. Aan de andere kant liep Nienke haar dame voorbij en kon Marije van afstand door knallen. Sijmen stond her en der voor de lopende rebound, waarna Twan de beste schutter van heel de Parabool bleek te zijn. Helaas voor P4 bleek Udiros ook geen slechte dag te hebben: de score bleef oplopen en lang is de score gelijk opgegaan.

Het leek onmogelijk, maar de druk werd nóg hoger. Zoals u nu weet, gaan de diamanten van P4 daar nog meer van shinen. De laatste minuten was een waar spektakel en onder het gejuich van het publiek werden zij nog fanatieker en nog scherper. Met nog anderhalve minuut te gaan werd uit een schot een gat van twee doelpunten geslagen en daarmee is de wedstrijd uitgespeeld. Nog nooit waren Gerald en Jilt zo trots (hoop ik voor ze).

Een beestachtige wedstrijd om te spelen, naar verhoor geweldig om gezien te hebben. Op naar het kampioenschap en aan al de ouders en het publiek: BEDANKT!