Momenteel is iedereen in de ban van maar één ding. Naast het corona-virus, is het programma ‘Wie is de mol?’ ook weer begonnen. Voor de echte molloten onder ons is het bekend dat er dit jaar maar liefst 4 finalisten zijn waaronder waarschijnlijk 2 mollen. Maar was één van de mollen zaterdag te vinden in het mooie Groningen?

Klokslag 9:00 uur. Locatie: Hema Paddepoel. Geldbedrag: €2,00 (maximaal 5 items).
Vroeg in de ochtend verzamelen de eerste kandidaten zich op de locatie. Ik zeg de eerste kandidaten want er ontbraken nog een paar. De eerste kandidaat had zich om 4 uur ’s ochtends al afgemeld, waarschijnlijk was zij nog de sterren van de hemel aan het zingen in de karaokebar. De presentator de heer Roekel stapt naar voren. ‘Kandidaten, achter mij staat een rij vol met ongeduldige 60+ers die zin hebben in een Hema-ontbijtje. Jullie taak is om hen zo snel mogelijk een ontbijt te geven en ook zelf een ontbijt te regelen. Let op goed op, een aantal mensen zijn slechthorend of slecht te been. Daarnaast mogen zij maximaal 5 items pakken, pakken zij meer dan gaat er geld van de pot af. Succes!’
Alles gaat door de lucht; kaas, jam, een moeilijk pellend ei en een koude omelet. Daarnaast vindt een van de kandidaten een fruithapje met citroen. Zou dit een mollenstreek zijn?
De opdracht is afgelopen. De presentator: ‘Kandidaten, het was niet de bedoeling om alleen maar voor jezelf ontbijt te regelen. Daarnaast hebben jullie allemaal meer dan 5 items gepakt. Er gaat dus helaas €100 euro uit de pot’.

Door naar de volgende opdracht.
Klokslag 9:45 uur. Locatie: Struikhal Aclo. Geldbedrag: €1.000.
Daar verschijnt de presentator weer. Dit maal in een wit broekje en een paars shirt. ‘Kandidaten, zo meteen verschijnt hier een korfbalteam helemaal uit Friesland. Jullie taak is om het spel te winnen, zo simpel is het. Veel succes!’.
Gelukkig zijn er op dit moment alle kandidaten aanwezig, ook de karaokebar heeft haar deuren gesloten. De tegenstanders arriveren, de kandidaten zien het meteen: een bekend gezicht. Een kandidaat van het vorige seizoen! Goed opletten dus. Daarna verschijnt de scheidsrechter en kan het spel beginnen.
Het begin is chaotisch maar er wordt hard gestreden. Het fysieke spel is zeker niet te ontbreken bij deze opdracht. Ziet de scheids dit wel? Alles wordt in de strijk gegooid en dat merk ook één van de kandidaten. De lucht van verse knoflook vormt een afleiding van het spel. Het loopt gelijk op en in de rust staat we 1 punt achter. Ballen gaan alle kanten op, zelfs de presentator besluit om mee te doen met het spel om de kandidaten te helpen. Maar het mocht niet baten, helaas bij het eindsignaal is de stand: 14-16.

De kandidaten komen weer bij elkaar. De presentator ‘Kandidaten, helaas weer geen geld voor de pot’. Er berust nog 1 brandende vraag, Wie is de mol? Daar komen we volgende week achter bij het eindspel ‘Avo 6 – Parabool 6. Voor nu, wat geld uit de pot. Daar kunnen jullie 3 pitchers bier van halen en toch nog een beetje genieten’.