Het is weer zaterdag! Ik heb weer een week in spanning afgewacht op dit moment, de wedstrijd van P3 gaat elk moment beginnen. De Parabool 3, hét talententeam van G.S.K.V. de Parabool. Zoveel mensen wilden er graag in, maar het is maar zo weinig spelers gegund om er ook daadwerkelijk in te mogen spelen. Zou iedereen net zo blij zijn als ik om in P3 te mogen spelen? Ik ga het na de wedstrijd meteen aan iedereen vragen!

Vorige week hebben we al gewonnen. Een pril begin van onze  zoektocht naar het kampioenschap, wat een feest wordt dat!  Maar… wat is nu eigenlijk het geheim achter het succes van P3? Wacht, ik zit op de bank! Dit is het ideale moment om hier eens rustig over na te denken. De warming-up is nog bezig, Joran gooit er weer een bal in. Zou dat het geheim zijn? Al die talenten die we nieuw in ons team hebben gekregen? Met Joran erbij scoren we iedere wedstrijd in ieder geval zeker vijf doelpunten, Jan is de koning onder de korf, en niemand heeft meer doorzettingsvermogen dan Lysette, toch? De wedstrijd gaat beginnen, spannend! Oh wauw, meteen al een doelpunt van Gerbrich, nu al 1-0! Is dat misschien de reden achter het succes van P3? Alle dames in ons team? Kristel die elke tweede bal erin gooit, Maaike voor wie geen afstandsschot te ver is en Hilde die iedereen te snel af is? Ik heb weleens vrouwelijke tegenstanders horen huilen in de kleedkamer na onze wedstrijd. Of zou dat komen omdat Bas, onze Zuid-Amerikaanse adonis, geen oog voor hen had? Waarom stond ik eigenlijk bij de dameskleedkamer na de wedstrijd?  Ach, ik weet het ook niet, snel maar weer opletten.

Oei oei, een strafworp tegen, hoe kan dit? De scheids fluit nog een keer, waarom? Ik had toch echt dat spelregelbewijs zelf moeten halen, ik snap er soms zo weinig van. Oh wacht, het is een time-out. Wat tactisch van onze coach Sven, net voor een strafworp een time-out aanvragen. Misschien is dat wel de reden achter het succes van P3, die twee topcoaches. Vorig jaar hebben ze P4, het andere talententeam van GSKV de Parabool, al naar het kampioenschap geleid. Als ik twee mensen moest aanwijzen die P3 dit jaar in de zaal naar het kampioenschap kunnen leiden, zijn zij het toch wel.

Oh nee, nu heb ik niet opgelet of de strafworp erin ging. Ik doe wel net of er een vliegje in m’n oog zit, dat heeft niemand door. Wat een spannende wedstrijd zeg! 6-8 achter, nu moeten we scoren! Geef de bal aan Rob, geef de bal aan Rob! Oh jeetje, ik denk het en Rob scoort ook meteen, wat presteer ik toch goed hier op de bank. Oh dubbele wauw, Rob scoort meteen nog een keer, het is weer 8-8! Zou dat de reden van het succes zijn bij P3, al die heren die zijn overgekomen van P4 vorig jaar? Niemand is zo snel als Dylan, niemand heeft meer korfbalinzicht dan Rob en als je ‘allrounder’ opzoekt in het plaatjeswoordenboek krijg je een foto van Bas te zien.

Oh nee, nu heb ik geen idee meer hoeveel het staat. Ik kijk wel even stiekem wat Lysette allemaal heeft opgeschreven. Zie ik dit nu goed? Heeft Jan er al 3 gescoord? En Joran al 4?! Is er iets wat we niet kunnen?! We staan 12-12, heb je ooit zo’n spannende wedstrijd gezien? Ik zie Koen streng het vak in de aanval toespreken, hier wordt tactiek op hoog niveau besproken. Is dat misschien het succes van P3, al die tactische inzichten van Koen? Hij weet altijd precies wat we moeten doen. Meteen scoort Maaike weer een doelpunt, wat een aanval! Dit is er een uit het boekje van Koen hoor, dat weet ik zeker. Nog 10 minuten te spelen, spannend! We moeten wel juichen, juichen langs de lijn! 14-14, hier gaat iets niet goed, nog een time-out! Nog 10 seconden te spelen, de tegenstander schiet, ik knipper met m’n ogen, zit er toch een vliegje in mijn oog?  Zit de bal er nu in? Heeft de tegenstander gescoord? Dat kan toch niet? Op een puntje na verloren in de laatste seconden, wat ongelooflijk zuur. Ik zie veel sippe gezichten, maar ik weet nu eindelijk wel wat het geheim achter het succes van de Parabool 3 is. Het geheim is dat we elke week, met elkaar, ontzettend hard kunnen strijden!