Ken je dat gevoel, dat je nog één beker voor je hebt staan tijdens beerpong, en dat de tegenstander hem erin gooit? Ja…nou…wij ook. Zes wedstrijden op rij gooiden de tegenstanders de laatste bal erin en moesten wij ons verdriet wegslikken met een 33cl blikje half lauw Bavaria, alsof verliezen alleen nog niet erg genoeg was.

Afgelopen zaterdag hadden we echter een nieuwe kans om meer balletjes raak te gooien dan de tegenstander. De opponent op deze zwoele zaterdag was KV de Waterpoort, vernoemd naar het gelijknamige monument, in Sneek, ook wel bekend als de tweede stad op de route van de elfstedenzwemtocht van Maarten van der Weijden. De voortekenen waren gunstig want ons 6e heerste al tegen het 2e van de Waterpoorters.

Een grootse overwinning van het 6e Paraboolteam waarbij zij hun prachtige spel, waarmee de formatie vorig jaar alom geprezen werd, hebben doorgezet.

Na dit goede voorbeeld konden we als vlaggenschip natuurlijk alleen maar volgen. De tegenstander verraste ons met een opstelling zonder enkele sterren, waardoor we allemaal even dachten: ‘Wat gek’. Dit resulteerde echter in meer tegendoelpunten dan goals voor, waardoor de coach van de Sneekse Strijdmacht toch moest ingrijpen. Hop, spelers erin en spelers eruit, en dat omgekeerd. Onze gedachten die hierbij volgden kunnen samengevat worden als : ‘aha’. De wissels zorgden voor onder andere een ware clash tussen twee vedettes waarbij de ene vedette verscheidene beauty’s maakte, en de andere vedette nog meer potentiële doelpunten wist te voorkomen. De scheidsrechter floot verscheidene keren om het spel stil te leggen. Dit deed hij omdat, indien hij alles doorliet gaan, hij net zo goed had kunnen thuisblijven. Er werd aan beide kanten goed verdedigd of slecht aangevallen, maar ik prefereer een halfvol glas, want veel schoten gingen mis. Toen de scheidsrechter op zijn fluit blies voor de allerlaatste keer stroomde er een warm, onwerkelijk gevoel door ons lichaam. Nog niet eerder waren we bekend met het fenomeen ‘winst’ dit seizoen en dit voelde fenomenaal.

Nu is het net met bier, dat je het nooit bij eentje houdt, dus kom aankomende zaterdag lekker langs om mee te genieten.