Afgelopen zaterdag mochten we weer het veld op, de Paarse Helden in actie. Op deze prachtige droge zaterdag waren er weer vele spelers en toeschouwers aanwezig. Samen staan we dan ook sterk, maar toch wist alleen het tweede team van de Parabool punten binnen te slepen. Dat zet een mens toch aan het denken: “Wat is dan die kracht van Parabool twee? Wat maakt hun anders?”

Als lid van de G.S.K.V de Parabool ben je natuurlijk al lang op de hoogte wat een Parabool is. Je weet wel, dat boogje van wiskunde. Maar heb je wel eens nagedacht wat twee is?

Ja, nu hoor ik je denken “duh.. natuurlijk weet ik dat”, maar ik bedoel niet de standaard dingen. Iedereen weet natuurlijk allang dat twee het kleinste even priemgetal is, dat twee het atoomnummer is van helium, dat veel van onze ledematen en organen paarsgewijs voorkomen, dat het getal 2 voorkomt in de rij van Fibonacci en de rij van Padovan, dat twee ook een Catalaans getal is. Je hoeft geen wiskundig wonder te zijn om te weten dat er maar twee getallen zijn die dezelfde uitkomst opleveren wanneer je het getal bij zichzelf optelt en wanneer je het met zichzelf vermenigvuldigt…

Nee, ik bedoel de echte wetenschap. De echte betekenis van twee.

Twee is het getal van vereniging en van paar(s)vorming; de goddelijke symmetrie en het evenwicht. Anderen noemen het wel eens Yin en Yang. Het getal 2 is het sleutelwoord voor samenwerking en tact. De energie dat het getal heeft duidt op verbinding, samenwerking, liefde en huwelijk. De 2 (speler) is zeker niet iemand die de eenzaamheid verkiest. Integendeel, het gezelschap van anderen, het samen zijn, is voor de 2 min of meer onontbeerlijk. Dat is waarom twee als team de Jupiler league gaat winnen. De 2 is dikwijls geïnteresseerd in occulte zaken. Het is geen toeval dat mensen vaak denken dat de spelers van twee speciale krachten hebben. Twee heeft veel Liefde te geven en wenst anderen van dienst te zijn; je bent tactvol, charmant, ontvankelijk, zachtmoedig, zeer gevoelig, sensitief en ijverig. Je houdt van orde en netheid, en hebt oog voor details. Je kan zeer analytisch te werk gaan en streeft naar evenwicht dat tot stand is gekomen door het opheffen van tegenstellingen. Je past je over het algemeen makkelijk aan, bent bescheiden, geduldig en vriendelijk. Je hebt maatgevoel en houdt van muziek, deze muziek heeft een helend effect over het lichaam van 2.

Dit is natuurlijk allemaal gebaseerd op feiten en keiharde research, en het verklaart waarom twee op zaterdag 5 oktober 2019 Ritola heeft verslagen met 19-17!