Traditioneel wordt aan het einde van het jaar teruggekeken naar het oude jaar en alvast vooruitgekeken naar het nieuwe jaar. Het is echter nu al 2016, dus het voornemen om alles op tijd af te hebben en niet uit te stellen kan helaas al in de prullenbak worden gegooid.
Het standaard voornemen kan echter nog wel in leven gehouden worden. Na het culinair eren van alle Flappie’s mogen de kerstkilo’s er namelijk vanaf maandag weer af getraind worden. Waarvoor? Na uitgebreide videoanalyses is uw correspondent tot de conclusie gekomen dat er komend jaar nog veel werk te verzetten is. In het kader ‘Niets is wat het lijkt’ (Wie is de Mol: vanaf 2 januari om 20:30 op NPO 1) kan het komend jaar op sportief gebied nog alle kanten op gaan, afhankelijk van het aantal kerstkilo’s dat men eraf wil rennen.
Een periode van rust kan ook een periode van lichte desoriëntatie veroorzaken, dus hierbij een kort overzicht van de stand van zaken en de zaken omtrent de stand.

We beginnen bij de 5e klasse, waarin zowel het zevende als het zesde de tweede plek bezetten. Degradatie bestaat weliswaar niet bij breedtesport, maar daaraan hoeft geeneens gedacht te worden, er kan omhoog gekeken worden met misschien een mooi feestje aan het einde van het seizoen. Ook het vijfde staat in de 4e klasse tweede, met twee punten achterstand op de koploper. Ook daar kan nog aan kampioenschap gedacht worden, maar dan mogen er geen punten verloren worden, aangezien Pallas ’08 tot nu toe alles wint.
De Helden van Vier houden de traditie erin door ook de tweede plek te bezetten. Echter, met vier punten achterstand op De Wâlden die alles wint, wordt het kampioenschap een lastige opgave. Maar: nieuwe ronde, nieuwe kansen… wie weet wat 2016 ons brengt.
Het derde heeft het in de tweede klasse een stuk lastiger. In een competitie waar bijna iedereen van iedereen kan winnen, staan ze met drie punten op de vijfde plek. Voor elke punt moet dus gevochten worden om niet naar beneden te hoeven kijken. Maar het feit dat het derde gelijkspeelt tegen de koploper geeft al aan dat alles mogelijk is.
Het tweede staat in de eerste klasse een stabiele vierde plek. De koploper inhalen is alleen theoretisch nog mogelijk, maar in de praktijk kan er nog bezit worden genomen van de tweede plek.
En dan het vlaggenschip. Na zes wedstrijden is slechts één punt gepakt, een pijnlijk feit. Aankomende zaterdag mag het eerste als hekkensluiter tegen de koploper aantreden. Klinkt niet hoopvol, maar bij de Parabool is niets te voorspellen. In elk geval moeten alle zeilen bijgezet worden om degradatie te voorkomen.

Vanaf vorig jaar wordt elk weekend al geroepen: dit weekend wordt het 14-puntenweekend. Ondertussen is de term een soort schim geworden, een zacht gefluister door de gangen waar niemand meer naar luistert, een legende waar slechts een enkeling nog in gelooft. Misschien doet een nieuw jaar hoop herleven en kunnen we aankomende zaterdag al op zoek gaan naar onze heilige graal. Met onder andere drie clashes tussen de Parabool en CSL belooft het in ieder geval een mooie dag te worden.
Tot zaterdag!