Soms wil je openen met een pakkende zin en kom je er zelf niet op. Daarvoor hebben we Google. Google weet alles. Helaas kon Google ons niet vertellen wat we moesten doen om de negatieve resultaten van dit seizoen om te buigen naar punten. Coaches worden vaak bekritiseerd op hun keuzes, als deze niet uitpakken als we allemaal hadden gehoopt. Toch vind ik dat we coaches moeten prijzen om hun lef om soms dingen te veranderen die niet voor de hand liggen of om keuzes te maken die anderen niet durven te maken. In het voetbal worden coaches dan ook zo de straat op gegooid als het even niet loopt zoals het management dat wil. Gelukkig doen wij dat niet, wij zijn trouw(er), dat denk en hoop ik.

Het seizoen is tot nu toe niet wat we ervan hadden gehoopt. Goeie potten korfbal werden niet omgezet in punten. Zonde, want een paar punten waren zeker verdiend geweest, al zeg ik het zelf. Om terug te komen op keuzes en verandering. Dat is gebeurd. Martijn van Lier en Folkert Bergsma mogen zich bewijzen in het vlaggenschip. Door het spel over een iets andere boeg te gooien hopen we dit seizoen af te sluiten met een aantal punten en hopelijk ook handhaving in de eerste klasse.

Gelukkig zijn alle spelers heel gebleven in deze barre week, waarin je beter met je schaatsen op pad kon dan te voet, maar dat terzijde. Met maar één training in de benen werd er aangetreden tegen de koploper in de competitie. Een zware pot, maar punten waren zeker niet uitgesloten. In de nieuwe samenstelling werd hard gestreden en het werd een mooie wedstrijd. Helaas kon het vlaggenschip deenergie niet blijven geven die het de eerste helft wel liet zien. De punten werden meegenomen naar Friesland.

De punten konden dan wel niet in Groningen gehouden worden, maar de hoop is gebleven. Er liggen mogelijkheden voor de paarse helden. Deze week zal er weer scherp getraind worden om klaar te zijn voor de tweede ontmoeting met Ritola. Om 16:45 uur zal deze strijd losbarsten in de Struikhal: be there!