Op zaterdag 16 januari speelde Parabool 2 tegen Harich 2 in de Struikhal van ACLO. Het was de wedstrijd tussen de nummer 5 en nummer 8 van dereserve eerste klasse B. In deze klasse gaat al sinds het begin De Meeuwen 2 aan kop, zij hebben nog geen wedstrijd verloren. Harich 2 staat 8e, en laatste, en zij hebben nog 0 punten gehaald. 1 plek daarboven staat ROG 2, dat alleen van Harich wist te winnen, maar tussen plek 1 en 7 is het een leuke poule met teams die onderling allemaal van elkaar kunnen winnen en verliezen. De prijzen en degradatieplekken zijn al vergeven, maar om lekker fit, fris en fruitig te blijven, werken de spelers van Parabool 2 zich elke week toch maar weer in het zweet om de punten bij te kunnen schrijven.

Deze zaterdag kwam Harich 2 dus op bezoek. De Paarse Helden hadden de heenwedstrijd in het pittoreske Balk met redelijk gemak gewonnen en het lag dus ook niet in de lijn der verwachting dat het spannend zou worden. Dat werd het ook niet: met een fantastisch spelende Martin Valk en de veelvuldig scorende Ingrid Rietkerk in de gelederen maakten de Paarshemden 24 doelpunten tegen 12 van de Friese gasten.

In de eerste helft moesten de vaste krachten Rietkerk en Vera Groot nog even wennen aan het spel met vers bloed Jos Ketelaar en Gerald Kikkert, maar toen Kikkert eenmaal de korf had gevonden liepen de Parabolers vlot uit naar een 6-3 voorsprong. Met keurige scores van Rietkerk en aanvoerder Rienk Apperloo bleven de Parabolers aan de goede kant van de score en werd er gerust met een 10-5 voorsprong.

De tweede helft liet hetzelfde beeld zien. Valk was een plaag voor de bezoekers door naar het scheen elk schot van Apperloo, Anne Mulder en Annet Wijnen boven de Balkenezen uit te plukken. Met doelpunten van wederom Rietkerk, Mulder en Ketelaar pakten de Groningers een steeds grotere voorsprong en met nog 8 minuten te gaan mochten ook de dolenthousiaste bankzitters hun minuten maken. Emma Nitert en Dennis ten Kate mochten hun naam nog op het scoreformulier bijschrijven, voor ze zagen hoe Mulder met 1 hand de eindstand op het scorebord lepelde, 24-12.

Een keurig resultaat voor het team van trainer/coach Jelle Grunstra, dat zo blijft meedoen in de strijd om plaats 2. Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen De Wâlden 2, opnieuw een wedstrijd die om niets meer gaat dan de punten, maar die naar alle waarschijnlijkheid een spannende en mooie pot gaat worden. Om 17:05 uur vangt de wedstrijd aan in sporthal De Hege Walden in Oentsjerk.