Met nog maar één punt staat het vlaggenschip op de laatste plaats in de competitie, vorige week slaagde het team van Mattijs de Kleuver er niet in de punten mee te nemen naar Groningen vanuit Nijverdal. Onze Paarse helden vrezen voor degradatie en zijn er dan ook op gebrand de laatste wedstrijden het onderste uit de kan te halen en zo veel mogelijk punten binnen te halen.

Voorafgaand aan de wedstrijd van het eerste kon de coach al opwarmen door als invalcoach op te treden bij het derde. Er werd een spannende wedstrijd neergezet en in de laatste minuten wist de Parabool de winst naar zich toe te trekken. Met dit goede gevoel kon het eerste starten aan de wedstrijd.

Al in de eerste aanval werd iedereen op scherp gezet door een doelpunt van de Friezen, echter wist Esther hier een mooie goal tegenover te zetten: de wedstrijd was geopend! Het werd een mooie wedstrijd waarin de Paarse helden goed spel lieten zien en Oerterp eigenlijk geen kans kreeg om dichtbij te komen. Met een 6-11 ruststand werden de kleedkamers opgezocht. Nu was het zaak om door te gaan en niet het beruchte ‘Parabools kwartiertje’ te laten zien. Het was Henri Kikkert die dit niet liet gebeuren en meteen in de eerste aanval de 6-12 op het scorebord zette. De tweede helft ging door zoals de eerste helft, en de Friezen mochten niet dichterbij komen. Er werd hard gewerkt en positief gecoacht. Na 2x 30 minuten stond er een prachtige eindstand van 18-26 op het scorebord.

Na deze prachtige overwinning mocht ook het zesde aantreden tegen de Friezen, de studenten waren oppermachtig en de overwinning kwam nooit in gevaar. Met deze wedstrijd werd het een fan-tas-tisch 12-punten weekend! Blij en voldaan keerden de Paarse helden weer naar Groningen terug. Natuurlijk werden de nodige biertjes genuttigd in de Negende Cirkel, waar het nog lang onrustig bleef…