Ja, hoe moet je zo’n wedstrijd verslag nu beginnen? Nog nagenietend van de prachtige wedstrijd is het schrijven van een verslag geen vervelend klusje. Vele hoogte punten spoken door je hoofd tijdens het schrijven maar niet alles kan op papier komen helaas. Het Vijfde beleeft een sterk zaalseizoen waar het samen met Pallas duidelijk de sterkste ploeg is. De eerdere confrontatie in Groningen werd gewonnen door de Leeuwarders maar toen was al duidelijk dat de ploegen elkaar niet veel ontliepen. De overige wedstrijden werden door beide ploegen doorgaans eenvoudig gewonnen waardoor de wedstrijd in Leeuwarden een klassieke do-or-die wedstrijd werd. En wat voor een!

In een redelijk gevulde hal deed koploper Pallas er alles aan om de Parabool van de zege af te houden. Beide teams starten zenuwachtig wat bleek uit een 1-1 stand na 10 minuten. Het hing toen al in de lucht dat de wedstrijd een triller zou worden omdat de verschillen klein waren. De Parabool plaatste een tussensprintje en tilde de score naar 1-3 via Nienke en Simon. Toen kwam de wedstrijd los. Pallas scoorde mee en kwam via een 2-4 en 4-4 zelfs op voorsprong bij 6-5. Nienke scoorde vlak voor rust nog tegen wat een 6-6 ruststand betekende. In de tweede helft nam de spanning nog meer toe. Via  goals van Bas, Bart en Simon leek de Parabool door te drukken bij 6-9. Maar Pallas toonde niet voor niets Koploper te zijn en kwam vlot weer op 8-9. In deze fase (het moet worden gezegd) begon de Bas-show. In zijn voorlopig laatste wedstrijd voor de Parabool scoorde de vandaag ongrijpbare speler constant cruciale goals: 8-10. Maar toen toch weer Pallas wat de stand gelijk trok naar 10-10. Wat een spanning! Bas weer met de 10-11, een stip voor Pallas: gemist! Maar later toch nog de 11-11. Een stip van Patrick gaat er wel in! En daarna een kans van Nienke: 11-13!! Maar Pallas zet nog één keer aan en scoort de 12-13. Na een hectische slotminuut kwam Pallas niet meer tot scoren en was de zege een feit! Wat een wedstrijd en wat een spanning.

Bas kreeg de bloemen voor zijn laatste wedstrijd. Wat zal deze speler gemist worden was het niet omdat hij een van de 3 spelers was die s ‘avonds nog in de stad te vinden waren. Schandalig mensen van 5! Jullie zijn studenten en wat moet je anders op de Zaterdag avond?! Ik bedoel feestjes van je oma en moe zijn van een doodnormaal weekje werken: het valt niet mee natuurlijk, maar aan de derde helft zal nog gewerkt moeten worden.