Daar gaan we weer, alweer. Dit wedstrijdverslag kost net zo veel moeite als de wedstrijd winnen. Nou… Ik heb de eerste zin al staan, moeizaam.
Het schrijven van het wedstrijdverslag lijkt wel net zo moeilijk te verlopen als iedere aanval in onze wedstrijd aldus Antal. Vangen en terug gooien.

Hoe de rest van het team de wedstrijd zag:

Ten eerste waren we allemaal erg blij dat Martin met ons mee wilde doen. Hij was heel lief en deed goed zijn best.

Janet vond het fan-tastisch dat we gewonnen hebben verder vond ze er niet zo veel aan.

Elke was blij. Ze moest tegen een soort Maura en ze heeft gewoon 3 gescoord. Haar papa en mama waren beiden erg trots op hun kleine meid. Ze kreeg een dikke zoen op haar roze zachte wangetje.

Honderd keer schieten, missen, de bal terug krijgen, fan-tastisch!  Een marathon lopen, fan-tastisch! Een strafworp missen, fan-tastisch! Een strafworp scoren, fan-tastisch! ‘Goed gedaan Allard…’ zei ik tegen mezelf. Allard vond de wedstrijd fan-tastisch!

Gerrit: ‘ik scoorde heel veel belangrijke doelpunten’,  maar dat zou hij natuurlijk nooit over zichzelf zeggen. Verder weet Gerrit niet zo veel… Moeizaam interview.

Mirna moet even nadenken, ze vond het een close call. Verder hoeft ze niks te zeggen want ‘ik heb al een keer een wedstrijdverslag geschreven’.

En over Iris haar wedstrijd. De hele tijd op de kant een moeizame wedstrijd bekijken er in komen en dan een doorloopbal scoren, fan-tastisch!

Maaike werd door Iris verlost van deze wedstrijd. De hele wedstrijd een beetje rondlopen en dan eindelijk de verlossing. ‘Goed gedaan Maaike’ zei ik tegen mezelf toen ik wéér gewisseld werd.

Als laatste nog wat wijze woorden van onze inval coach Mattijs. ‘De wedstrijd was als een stukje hardlopen, als je bezig bent is er niks aan. Of als jekamer stofzuigen, als je er mee bezig bent is er niks aan. Of als tegen de wind in fietsen, als je er mee bezig bent is er niks aan. Of als afwassen, als je er mee bezig bent is er niks aan. Maar eenmaal klaar ben je toch tevreden en ga je met een voldaan gevoel naar huis.’

Het schrijven van een wedstrijdverslag, jeetje moeizaam. Ik zou ook wat over de wedstrijden van 1 en 6 willen zeggen die we nu aan het bewonderen zijn. Jeetje moeizaam. Het hoogtepunt was dat Martijn in de rust van 6 een ongenadig schot lost van de middenlijn en daarbij een klein meisje op haar hoofd raakt. Jeetje moeizaam.

Daarna gingen we ook nog naar de McDonalds, fan-tastisch! We waren zo hongerig als beren. Maar toen was Gerrit kwijt hij stond rustig te douchen. Fan-tastisch!

Met een 14-15 winst tegen Oerterp/VKC 2 ging het derde voldaan naar huis. Al met al was het een mooie dag, wil je ook korfballen bij De Parabool? stuur dan een email naarsecretaris@parabool.com.