Parabool 5 – Granaet 3

Hallo baas,

Hierbij een verslag van de Parabool 5 tegen de Granaet 3, de wedstrijd die ik stiekem van u moest bijwonen. Ik heb geprobeerd om wat voor u van belang is op te schrijven. Jammer genoeg heb ik door leipgaande supporters die mijn zichtveld regelmatig blokkeerden niet alles van de wedstrijd meegekregen. Hopelijk kunt u zich met deze informatie toch nog voldoende voorbereiden op de wedstrijd van volgende week. Hup SCO!

15:45 uur: Ik wil mijn auto parkeren. Nergens plek. Paarse bussen nemen alle ruimte in. Horde mensen, die t-shirts dragen met het cijfer 5 er op bedrukt, lopen met spandoeken en fakkels naar het veld en zorgen met hun blokkade van de weg voor extra vertraging.

16:00 uur: Eindelijk plek gevonden om te parkeren. Snel mijn nepsnor en zonnebril op doen, zodat niemand mij straks herkent.

16:10 uur: Eindelijk aangekomen op het veld. De spelers van Parabool 1 en Oerterp 1 hebben theepauze. Mensen beginnen te juichen langs het veld als Parabool 5 aantreedt om in te schieten.

16:20 uur: Coach Vink doet de voorbespreking. Coach Dijkstra is afwezig, evenals topscoorders Berends en de Jong. Twee onbekenden zitten voor hun op de bank. Uiterlijke kenmerken van beide: woest aantrekkelijk gezicht met baard, nonchalante blik en brede torso. Voor de rest van het verslag heb ik ze de willekeurige namen Handsome B en Handsome D gegeven.

16:58 uur: De wedstrijd gaat beginnen. Aanval: Slump, Wolthuizen, Wouda en Handsome B. Verdediging: de Graag, Reitsma, van den Burg en Huising. Wissels: de Groot (vorig jaar nog onder uw hoede) en Handsome D.

17:00 uur: Start wedstrijd. Parabool begint met een openingsbal. Bijna een goal. Oppassen dus hiervoor volgende week, baas!

17:02 uur: Handsome B roept het vak bij elkaar. Hij stippelt de lijnen uit hoe er gespeeld moet gaan worden en stuurt iedereen naar de juiste plek. Heeft waarschijnlijk ervaring met bestuurlijke taken.

17:15 uur: Huising heeft het op zijn goeduitziende heupen. Bijna alle schoten zitten. Belang hem veel druk te gaan geven.

17:20 uur: Aanvoerder van den Burg strooit met briljante passes. Toeschouwers tot tranen geroerd en scanderen zijn naam. Het vrouwelijk publiek gooien BH’s en briefjes met hun telefoonnummer op het veld. Van den Burg niet onder de indruk.

17:21 uur: Van den Burg wordt geblokt.

17:25 uur: Eerste supporter valt flauw.

17:38 uur: Rust. Tussenstand: 10-5.

17:45 uur: Start tweede helft. Snor begint te jeuken.

17:50 uur: Wolthuizen scoort haar zoveelste goal. Zonder moeite schiet ze boven haar hoofd weg. Niet te verdedigen. Succes daarmee baas.

17:52 uur: Beukster Slump gaat weer eens voor de bal. Tegenstanders met gezichten vol doodsangst maken dat ze wegkomen uit haar looplijn.

17:58 uur: Oud-SCO’er de Groot en Handsome D vervangen Wolthuizen en Handsome B.

18:03 uur: De Groot scoort van afstand. Al huppelend gilt ze enthousiast met twee armen in de lucht dat het haar eerste was.

18:22 uur: Handsome D trekt in de laatste 10 seconden een sprintje waar Usain Bolt jaloers op zou zijn en scoort vanuit een onmogelijke positie. Publiek wordt gek. Eindstand: 21-8.

Nou baas, dat was hem dan. Ik wens u veel succes volgende week, want het is een gekkenhuis hier in Groningen. Zo makkelijk zal het niet worden om er volgende week de punten vandaan te halen. Veel plezier met het lezen van het verslag, nu ga ik pizza eten met al die leuke mensen hier. Eens zien of er nog iemand gekieteld wil worden door mijn snorretje.