Een nieuw begin. Voor elke speler is het toch altijd apart z’n eerste speel wedstrijd. Dit gold ook zeker voor de parabool 7.

Zoals denk ik elke student in Groningen wel kan beamen is 8.15 echt veel te vroeg om richting de Aclo te fietsen. Echter zijn jullie paarse helden van de parabool 7 toch echt al om deze tijd gaan fietsen om op tijd te zijn voor de wedstrijd. Na wat berichtjes in de groepsapp met  de tekst: ‘jongens ik ben misschien iets later’ is toch niemand te laat gekomen (chapeau mensen)

Na een korte speech van onze coaches en een goede lange warming-up, zijn we dan toch eindelijk klaar om te beginnen.

De vakken zijn als volgt:

aanval Verdediging
Jeroen Edwin
Rick Gerben
Lize Wydske
Marijn Eva

De wedstrijd:

De fluit gaat , eerste minuut loopt we zijn begonnen. 8 spelers die praktisch niet op elkaar zijn ingespeeld, gaan hun eerste wedstijd strijdend in. deze strijd word al zeer snel beloond  Want daar komt Rick die maakt een zeer slimme actie en misleid zijn tegenstander. Breekt door, wordt overgenomen en past de bal op Jeroen die hem er van een meter of 3 inschiet 1-0 (jaja dit is zijn eerste doelpunt als parabool lid dus hij moet een taart trakteren) . Helaas is de vreugde van korte duur. Al goud benut Stadskanaal  en doorloopbal en staan we gelijk, 1-1. Gelukkig was de Parabool niet de enige ploeg die zoekend was en hierdoor ontstonden er veel kansen aan beide kanten. Maar helaas was Stadskanaal net even iets beter ingespeeld en schoten de 1-2 en de 1-3 raak. De vakken wisselen weer en Stadskanaal weet weer snel een korfpunt te maken 1-4. Gelukkig was daar Rick die met en SUPER mooie korte kans de bal raak schiet 2-4 en de parabool 7 is weer helemaal terug. De vakken wisselen en dan gebeurt er iets was niet voor herhaling vatbaar is we krijgen 3 strafworpen tegen :$:$:$ gelukkig weet Stadskanaal er maar 2 te benutten.

Het staan intussen 2-6 dit moet beter we moeten vooruit.

Toen ging de paratrein echter los, te beginnen met een vrijebal. Deze wordt genomen door Jeroen op aangegeven van Rick die hem goed terug past en BAM 3-6. De bal wordt weer snel terug gewonnen door de verdediging gevolgd met een snel schot van afstand BOEM 4-6. Hierop volgen nog een paar goeden acties van de Parabool maar deze mochten er niet in gaan. We gaan rusten met een stand van 4-6.

Na wat goede tips van de coaches en wat rust zijn beide ploegen weer klaar om te beginnen.

En ik weet wel wie er sterker terug op het veld kwamen.  Na een korte kans van Gerben die deze er op uitzonderlijke wijze in schoot. En een schot vanaf bijna de zijlijn van Edwin (die dankzij dit doelpunt ook een lekkere taart mag trakteren) staan we weer op 6-6. De Paarse Helden zijn weer terug er op en der over zou je denken. Helaas weet Stadskanaal met geluk twee schoten er in te frommelen en staan we met 6-8 achter. Gelukkig geeft de Parabool zich niet snel over en schiet Eva die ons gigantisch uit de brand help door met ons mee te spelen de 7-8 raak. Toch weet Stadskanaal er nog met een laatste beetje adem 2 in te gooien 7-10.  We hebben inmiddels nog maar 12 minuten op de klok tijd voor een eindsprint. Marijn schiet de 8-10 binnen. De verdediging gaat er vol voor en ze weten het niet meer bij Stadskanaal. Maar helaas ook de parabool lijkt het schot niet meer te kunnen vinden want na 12 minuten gaat de fluit. We hebben verloren, 8-10.

Toch wil ik zeggen dat De Parabool 7 een geweldige ploeg is met zeer veel potentie. En zeker een plezier om naar te kijken. Deze ploeg met echte strijders speelde zo’n goede wedstrijd met allemaal nieuwe mensen en dat verdient gewoon een dikke duim.

Ik ben trots

Hopelijk tot onze volgende wedstrijd allemaal en ik wil graag onze wissels en invallers super bedanken, zonder jullie hadden wij nooit kunnen spelen.

Was getekend Jeroen Vendel