“Nee, ik wil dat je het shotje uit mijn navel drinkt.”

“Hoezo?”

“Vind ik grappig.”

Dat was lekker. Ff een likje op haar wang en dan moet ik nu maar eens gaan. Kan ik mooi nog een stuk van Parabool 4- ROG 4 zien. Als ROG het tenminste voor elkaar heeft gekregen fatsoenlijk een korf in de grond te krijgen.

Wat een klote eind fietsen naar dat Kardinge. Maar goed dat ik nu zo fit ben.

Zo, we zijn er hoor. Eens zien wat die lui van 4 er van bakken.

Nou nou, leuk potje. 11-0 de rust in, best lekker. Wat heeft Bram gister gegeten dat die de boel zo zit aan te jagen? Niet normaal.

Tweede helft is ook niet onaardig. Ja hoor, zoveelste blokje van Jozina.

18-3. Fluit maar af, het is mooi geweest. Eerste punten van het seizoen zijn binnen.


Zo, eens zien hoe Parabool 2 het tegen ROG 3 gaat doen. Daar komt de scheids al aan.

Maar weer eens wedstrijdje fluiten. Wel zo leuk als ik nog even kan mierenneuken van te voren. Ik denk dat ik straks vlak voor de wedstrijd even ga zeggen dat die ballen niet goed genoeg zijn opgepompt ofzo. Haha, mooi idee. Ik zal het mijn maat Bertje even appen, die moet straks nog Parabool 1 fluiten bij Hoogkerk. Denk dat ik daar zo ook nog even biertje doe.

“Aanvoerder ROG 2 klaar?”

“Ja hoor.”

“Aanvoerder Parabool 2 klaar?”

“I was born ready, G! W0at W0at !? Ga er straks acht maken, ja toch?”

Hmm, die lui gaan gelijk op. Parabool is net iets beter, maar vooral het ene vak heeft het aanvallend soms wat lastig.

Ik heb het wel weer gehad. Tijd voor rust. Even een lekker bakje koffie. Even de beentjes op tafel, sigaretje opsteken en.. klote. Die tijd vliegt, ik moet maar weer naar het veld.

Wat komt die lange blonde slungel van Parabool 2 jolig de bal ophalen. Zou wel de enige vrijgezel van het team zijn. Maargoed, laat ik die tweede helft maar starten.

Die coach heeft blijkbaar mooie dingen gezegd in de pauze, Parabool draait een stuk beter. A, die brunette die steeds zo lekker tegen me schreeuwt als ik een overtreding tegen haar fluit scoort een goal. Ik hoor iets over een taart dat ze moet bakken.

Ik zal eens op mijn klokje kijken. Holy shit, zijn we al zo lang bezig?

“Laatste minuut!”

Even aftellen. En ja, einde wedstrijd. 14-21 voor de Parabool. Prima, ik heb het wel weer gehad hier, tijd om bier te drinken in Hoogkerk.


Haha, mooi appje. Beetje doen alsof de bal lek is en dan die wedstrijd vertragen. Zou ik dat beter kunnen?

“Ik wil graag dat alle spelers en wisselspelers hun handen naar voren houden zodat ik hun nagels kan controleren.”

A mooi. Bij die dame van Hoogkerk kan ik wel even doen alsof haar nagels te lang zijn.

“Even met een veiltje eroverheen, popje.”

Dat was leuk. Huh? Wat is dat? Ik ruik tequila. En waarom is het shirt van die Paraboolheer nat bij zijn navel? Kan ik hier iets van zeggen? Ach, laat ik die wedstrijd maar beginnen…

Wauw, dat Parabool speelt Hoogkerk af en toe helemaal zoek. Ze drukken alleen niet echt door, dat stugge Hoogkerk blijft dichtbij. Toch knap, die voorsprong voor die studenten in de rust.

Hmm, tweede helft gaat toch wat minder bij die Parabolers. Niet slecht, maar minder fel.

“Laat maar schieten!”

Aai, dat was geen goede tip van die blonde Paraboolster. Hoogkerk loopt verder uit.

Hee! Wat krijgen we nou!? Lopen daar nou spelers het veld uit? Hoe halen ze het in hun botte hoofd? Even wat van zeggen.

“Maar meneer de scheidsrechter, we-we hebben dorst. M-mogen we niet even wat drinken? Het is best heet en we moeten veel lopen.”

“Niks mee te maken, we gaan toch niet ineens zonder permissie het veld verlaten? Kom nou.”

Zo, dat loopt weer op rolletjes. Ik zal ondertussen maar affluiten. 19-16 voor Hoogkerk. Kijk die studenten balen, maar ik hoor al iets over bier drinken. Die zullen vanavond het verlies wel weer vergeten zijn.


Aa wat kut! Deze hadden we kunnen pakken. Fuck it, maar lekker even bij Jaap bier gaan drinken en een pizzatje eten. Maar eens zien hoeveel mensen er zijn.

Het is weer gezellig. Wat een mooie gesprekken. Beetje over politiek ouwehoeren. Mijn linkse hart gaat er sneller van kloppen. Even wat peper in de discussie gooien.

“Jongens, wat vinden jullie? Alle partijen met een C in de naam moeten verboden worden.”

Mooi gesprek. Maar het wordt wel wat koud buiten. Zelfs dat plaatje van die Piratenpartijdame van Sven en Koen kregen me niet warm genoeg. Even naar binnen.

“Oké. In dit spel mag je niet je tanden laten zien en moet je zoveel mogelijk fruitsoorten noemen.”

“Wtf?”

“Nee, is hartstikke leuk, echt waar. Wordt lachen.”

Die Fardau met haar rare spelletjes. Maar, wel een mooi aangelegenheid om het eens goed met deze lui over de verschillende soorten peren te hebben.

“Jongens, de buurman is boos. We moeten naar de Negende.”

De Negende. Nog meer moois voor de boeg. Wat een mooie dag. En wat is Anne toch weer mooi. En wat is iedereen hier eigenlijk mooi. Ik weet het zeker, dit wordt weer een jaar om nooit te vergeten.