Het afgelopen bestuursjaar in een paar woorden gaan samenvatten, wat mij betreft een onmogelijke taak. De herinneringen van afgelopen jaar komen naar boven en ik zit met een glimlach op mijn gezicht dit te typen. Wat zijn er toch veel leuke momenten geweest, momenten die eigenlijk niet met woorden te omschrijven zijn. Het zijn vaak gevalletjes ‘had je bij moeten zijn’. Door onder andere de feutenavond en overdrachtsweekend word je als bestuur binnen no-time een hechte groep. Wat erg belangrijk is omdat je veel (lees: heel veel) met elkaar te maken hebt. Er zal bijna geen week voorbij gaan zonder elkaar te zien.

De secretaris van De Parabool wat doet die nou eigenlijk? Je ziet mij waarschijnlijk alleen maar typen tijdens de ledenvergaderingen, en zo nu en dan ontvang je een mailtje van me,  en verder?

Eerlijk is eerlijk, ik moest er even over na denken over hoe ik de functie secretaris zou omschrijven. Een bestuursjaar in een paar woorden samenvatten is onmogelijk. De taken van de secretaris in een paar woorden omschrijven daar durf ik mezelf wel aan te wagen. Notuleren, ledenlijstenadministratie, mail/post bijhouden, ACLO kaarten controleren. Dit korte rijtje geeft natuurlijk maar een fractie weer van wat je in een bestuursjaar allemaal doet. Gelukkig maar want bovenstaande woorden zijn niet de meest enerverende woorden die er bestaan. Notuleren is niet een woord waar de meeste mensen een gat van in de lucht springen. Echter is het van groot belang dat het gebeurt, zo wordt er goed bij gehouden wat er gedaan is, wat er nog gedaan moet worden en vooral wat er niet  gedaan is. Anytimers worden dan ook zeker genotuleerd tijdens de bestuursvergaderingen. Structuur en overzicht  zijn belangrijk bij het notuleren zodat ook de rest van het bestuur het begrijpt. Daarnaast ben je het eerste aanspreekpunt voor het KNKV en natuurlijk voor de nieuwe leden. Mensen enthousiasmeren, informeren en soms overhalen om te komen korfballen bij De Parabool!

Naast het takenpakket nemen de verplichte activiteiten ook aardig wat tijd in beslag, maar verplicht dat voelen ze gelukkig niet. Alle borrels, wedstrijddagen en andere activiteiten zorgen er juist ook voor dat ik met een glimlach op mijn gezicht aan het afgelopen jaar terug denk. Maar hoeveel tijd kost dit nou allemaal? Heb je tijdens een bestuursjaar nog wel tijd om te studeren? Dit zijn geloof ik vragen die vaak rond tollen in de hoofden van twijfelaars om te solliciteren. Het antwoord op deze vraag blijft een cliché. Tijd is er zeker, alleen je bent natuurlijk zelf verantwoordelijk voor het indelen van je tijd en om prioriteiten te stellen. Of in het kort, plannen.

Ik heb het wel steeds over het afgelopen jaar, maar afgelopen is het gelukkig nog niet. Er staan nog veel mooie activiteiten op de planning en er zullen waarschijnlijk nog veel mooie herinneringen aan mijn bestuursjaar toegevoegd worden!

Denk je na het lezen van dit stukje, dit is wat voor mij, solliciteer dan gauw!

Liefs,
Maaike