Wij zijn verheugd te mogen melden dat Gertjan van Drögen vanaf ingang van het seizoen 2020/2021 de nieuwe hoofdtrainer is van De Parabool.

De 32-jarige inwoner van Groningen is momenteel speler van Club Brothers maar verlaat na dit seizoen de club. Daarnaast heeft Gertjan een verleden bij De Paarse Helden. Samen met toekomstig compagnon en trainer van Parabool 2 Wybrand de Vries, heeft hij namelijk al eens de Paarse kleuren van de club verdedigd.

Gertjan: “Ik ben geboren en getogen in Wolvega en woon nu 10 jaar in Groningen. Mijn werkzaamheden doe ik voor WIJ Groningen, daar houd ik mij voornamelijk bezig met het leefstijl traject Mental Core en andere bewegingsinitiatieven. Coaching, stimuleren en activeren zijn daarin mijn voornaamste taken.
Vijf jaar geleden heb ik mijn laatste wedstrijd voor de Parabool gespeeld, waarna ik als speler bij Club Brothers terecht ben gekomen. Daar heb ik met veel plezier gespeeld! Ook het coach vak trekt mij altijd aan, aangezien dit mijn dagelijkse taak in mijn werk is en waar ik veel energie van krijg. Nadat ik in de tussentijd altijd nog wel ergens contact heb gehad met de Parabool en zij mij benaderden voor deze functie, werd ik direct enthousiast voor deze mooie kans en uitdaging. Na verschillende gesprekken bleef het gevoel positief.”

Gertjan wil als coach de spelers activeren en veel plezier laten beleven: “Als coach wil ik spelers inspireren om bezig te gaan met hun eigen ontwikkeling wat in dienst komt te staan voor het team. Word nog beter in de dingen waar je al goed in bent, wees creatief, durf het anders te zien en heb plezier in de dingen die je doet.”

“Verder heb ik ontzettend veel zin in aankomend seizoen. Laten we hopen dat we dan snel weer de belangrijkste bijzaak van ons leven mogen uitvoeren! Tot die tijd wens ik iedereen goede gezondheid toe! Stay safe!”

Namens iedereen binnen De Parabool willen wij Gertjan heel veel succes en plezier wensen komend seizoen.