Het eerst team van de Parabool is de hervatting van de veldcompetitie goed begonnen. Op het prachtige grasveld van De Tinnen Lepel (DTL) werd het 15-19 voor de Paarse helden.

Na een uurtje rijden door het prachtige Groningse landschap kwam het eerste aan in het pittoreske terpdorpje Hantum. Eenmaal aangekomen in het zonnetje wist een attente barjuffrouw ons te vertellen dat DTL-Coach Anne Durk had besloten de selectie van DTL flink te verjongen. Mattijs de Kleuver had besloten het tegenovergestelde te doen door oud-student Dennis Ten Kate(27) mee te nemen. De eerste helft was duidelijk voor de gasten uit Groningen. Via een uitblinkende Henri Kikkert en een niet te stoppen Gerdi van der Veen, liep De Parabool via 3-5 uit naar een ruststand van 4-11. Geen vuiltje aan de lucht dus. Onder het genot van een kopje thee werd afgesproken dat we toch wel de 25 moesten proberen te halen en dat iedereen die mee was ook eventjes mocht spelen.

De aanpak van coach Mattijs de Kleuver leek zijn vruchten af te werpen. Zowel Henri als Gerdie lieten binnen no time hun vijfde treffer noteren. Bij een 7-15 tussenstand sloeg het spelbeeld daarentegen om: DTL wist verdedigend meer grip te krijgen op de gasten uit Groningen, scoorde de ene na de andere goal en wist terug te komen tot 13-15. Het leek erop dat Henri Kikkert en consorten enigszins waren afgedwaald naar de vraag wat voor bier Jacob Bron vanavond zou schenken op zijn feestje (Heineken, Amstel, Becks en één of ander zelf gebrouwen pils van zijn huisgenoot wat niet te hakken was). Gelukkig was oud-penningmeester Lennert Schuttebelt nog wel bij de les. Na een vriendelijke appje van de heer Schuttenbelt aan coach de Kleuver of hij ‘niet moest coachen’ besloot Mattijs in te grijpen en met succes. Dokter Dennis, Fem en Folki kwamen het veld binnen. Dennis ten Kate maakte aan alle illusies een eind door het verschil maar weer eens naar drie te schieten. DTL kwam nog één keer terug tot twee verschil, waarna Folki met tweemaal de specialiteit van het huis de wedstrijd in het slot gooide. Eindstand 15-19.

Aangezien K.V. Wordt Kwiek zondag verloor van K.V Olympia staat G.S.K.V de Parabool nu eerste in de KNKV 2E Klasse A(veld). Volgende week zaterdag(aanvang 15:30) staat de belangrijke thuiswedstrijd tegen K.V. Wordt Kwiek van oud Parabool-coach Schelte Meinsma op het programma. Lukt het Schelte om weer een punt uit het vuur te slepen voor de ploeg uit Jubbega? Of wordt het dit keer de dag van Martijn ‘De Reuzendoder’ Van Lier ?