De eerste thuisspeeldag van het nieuwe korfbal jaar is een feit. Of althans, er werd thuis gespeeld. En wel door het zesde.

Terwijl de andere teams zich deze zaterdag langzaamaan verspreidden door heel Noord-Nederland, was het de taak aan ons om te zorgen dat de punten de stad niet uitgingen. Om 12.15 floot Sven van E. voor de eerste keer die zaterdag op het fluitje en opende daarmee het nieuwe seizoen. De tegenstander was een goede bekende. De vorige wedstrijd tegen de grootmacht uit het Groningse (of is het nou Friese, Luna?) Opende was namelijk een krappe vijf dagen geleden. De wonden van maandag waren nog niet geheeld, de 25-13 nederlaag lag nog vers in het geheugen en ook de schaafplekken op de knieën lagen nog open.

Met goede moed maar toch ook getemperde verwachtingen begonnen we acht dames sterk aan de wedstrijd. Met een handjevol vrouwen op de bank, waaronder twee oud teamgenootjes en een oud-coach, hadden we goede support! Sven was dan ook de enige mannelijke Paraboler die die dag voet zou zetten op de grond van Blauwborgje 24.

De eerste twintig minuten van de wedstrijd slaan we voor het gemak over. De 21ste minuut realiseerden we ons dat we op het veld stonden om te korfballen en in gedachten begonnen we toen 0-0. Na een fanatieke veertig minuten floot Sven af en wonnen wij voor ons gevoel de wedstrijd met 10-9. Helaas was Sven, in tegenstelling tot ons, de eerste twintig minuten wel scherp geweest. Hij vulde dan ook 10-16 als eindscore in op sportlink. De punten werden dus helaas – na een paar pitchers bier – meegenomen naar Opende. Dat maakt ons extra trots op p5 die de eerste punten van seizoen 2021-2023 binnen heeft gesleept en p3 die ook wist te winnen! 

We beloven hierbij (lezen jullie mee, Luna en Sven K. ?) dat we volgende week vanaf het eerste fluitsignaal de longen uit ons lijf gaan rennen. En hopen dat we dan de punten mee terug uit Winschoten kunnen nemen naar de eerste échte thuisspeeldag van het jaar. Maar we zien jullie eerst donderdag op de openingsactiviteit met themafeest. Want als er één team is dat weet hoe je genders blendt, dan zijn wij het wel.