Het originele Oktoberfest staat bol van tradities, vieringen en regels. Zo mag er alleen uit 1-liter pullen gedronken worden, moeten er minstens 10 bloemen op een dirndl staan (Oktober is de 10e maand), en is het zoenen met iemand anders dan je wettelijke partner uit den boze.

Bij De Parabool doen we het net even anders. Daar wordt vrij weinig gegeven om tradities, zolang er maar bier geschonken wordt en er met een balletje gegooid kan worden. Of het nu een pingpongbal in een beker is of een K5-je in een korf, dat is om het even.

Afgelopen zaterdag was het niet veel anders. Op het eerste gezicht dan. De oplettende supporter zou opgemerkt kunnen hebben dat het Vlaggenschip van De Parabool ongeslagen de koppositie bezet. Het eerste team bungelt voor de verandering eens niet wanhopig aan de rand van de afgrond. Langzaamaan begint het erop te lijken dat De Parabool inderdaad de ‘grote trots van Stad en Ommeland is’. Waar de vroegere overheersers al weken de billen samenknijpen, zig-zaggen de Paarse Helden met een biertje in de hand overal tussendoor. Binnenkort zullen het de studenten zijn die het gebied Rondom d’Olle Grieze domineren.

Deze comfortabele positie is echter niet alleen te danken aan acht nuchtere, hardwerkende spelers. Ook niet alleen aan een frisse, visionaire coach. Nee, het moge duidelijk zijn dat je alleen de beste kunt zijn als je een vangnet hebt. Als je een achterban hebt die er altijd staat, ook als het minder gaat. Door strijdliederen, betrokkenheid en veel tromgeroffel heeft het eerste af en toe op het nippertje de punten thuis kunnen houden. #beleving #P-side

Slechts twee wedstrijden alles uit de kast halen en dan kan De Parabool 1 een extra Duits tintje toevoegen aan dit seizoen: Herbstmeister. Helaas moeten ze het de aankomende wedstrijden zonder jullie luidruchtige support en het vertrouwde kunstgras doen, maar ook zonder die tradities komen ze er wel. Zolang er maar een balletje gegooid kan worden.