De Parabool 6 sluit het veldseizoen goed af

Het 6e team vond zich afgelopen zaterdag terug in het Friese Lemmer om de laatste veldwedstrijd van 2016 te spelen. Soms zorgt dit voor gemengde gevoelens bij de spelers omdat spelen in een lekker zonnetje wordt gemist in de zaal. Zaterdag was echter zo’n dag dat iedereen liever al in de zaal had gespeeld. In gure, regenachtige omstandigheden moest er op natuurgras worden gespeeld. Niemand liep er echt warm voor, maar Louise bacquiere (spreek uit als “Lisanne Bakker”) was toch wel het prinsesje door zich te beklagen over de mogelijkheid modder op zich te krijgen.

Tsja de wedstrijd zelf dan. Alleen aanvoerder Bram had er aan gedacht geschikt schoeisel mee te nemen waardoor hij als enige de nodige meters kon maken zonder uit te glijden. Dit heeft de tegenstander geweten ook want het geluid van Bram zijn snoeiharde blok galmde nog enkele seconden over het veld. Ondanks de gladheid wist te Parabool toch opvallend makkelijk te scoren. Dit kwam ook wel door de vele (soms makkelijk gegeven) stippen. Maar goed deze moeten er eerst nog wel in. Maran en Tjerk wisten er gezamenlijk 8 te maken uit 10 pogingen, toegegeven de auteur van dit verslag miste als enige ook twee keer. De meeste spelers wisten hun doelpunten vandaag mee te pakken, soms zelfs zonder zelf te hoeven scoren. Bij balverlies in het aanvalsvak begon Bram als een onvervalste Amerikaanse legerinstructeur de aanval op te zwepen druk te zetten, hetgeen resulteerde in een onderschepping en doelpunt van Maarten, hulde.

De wedstrijd werd soepel uitgespeeld en er werden nog een paar welverdiende biertjes gedronken om het einde van het veldseizoen te vieren. Ook werd er weemoedig stilgestaan bij het feit dat er waarschijnlijk een aantal mutaties zullen plaats vinden in het team. Het team heeft echter laten zien goed te kunnen korfballen en als het lukt de pieken wat minder af te wisselen met matige wedstrijden dan kan er in zaal een goed seizoen worden gedraaid.