Gelijkspel tegen de hekkensluiter

Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd tegen DWA/Argo 3 op het programma. Een ploeg zonder punten, maar daardoor extra gemotiveerd om de eerste punten binnen te halen. Via via had Vera al vernomen dat DWA/Argo, haar thuisthuis ploeg, 2 lange heren uit het midweek team zou meebrengen. Handig om te weten, geen ploeg om te onderschatten en dus volle concentratie vanaf de eerste minuut.

Kansen creëren waren we erg goed in. De ene na de andere kans werd gecreëerd en iedereen kwam goed vrij. Ook verdedigend maakte we het DWA/Argo best lastig. Maar winnen zonder te scoren, dat gaat natuurlijk niet. Een punt voor DWA/Argo werd beantwoord met een punt voor ons, en zo ging dat geleidelijk op tot aan de rust.

Met een bijna gelijke stand begonnen we aan de tweede helft. DWA/Argo was direct scherp en nam een voorsprong van 3 punten. Hierop reageerde onze coaches Jilles en Laurens met een aantal tactische wissels waardoor DWA/Argo ontregeld werd en onze vakken aanvallend nog sterker werden.

Met nog enkele minuten op de klok voelde het publiek de spanning. 12-14, 13-14, nog één punt was nodig voor een gelijkspel. “Groninger studenten, Paarse helden…” galmde door de zaal en het enthousiasme was te voelen bij de spelers in het veld. Een heer kwam voor en een schijnbeweging later was Vera haar dame kwijt. Haar tegenstander keek om en ja hoor, de doorloopbal was raak, 14-14!

Was het onze allerbeste wedstrijd? Misschien niet. Maar het resultaat was een gelijkspel waarbij we als team goed gespeeld hebben, en extra gedreven zijn om de punten uit in Winsum mee te nemen naar Groningen.