De tijd vliegt wanneer je het naar je zin hebt. Dit realiseer ik me des te meer nu de sollicitatieperiode voor het nieuwe bestuur officieel is geopend. Mijn tijd als voorzitter vervliegt snel en ik ben inmiddels alweer op zoek naar iemand die het stokje van mij over kan en wil nemen.

Ergens doet het me pijn dit te schrijven. Het voorzitterschap is namelijk een eervolle functie die ik met veel plezier vervul. Ik ben trots op deze vereniging en zet me dus met genoegen voor haar in. Toch vraagt het om inzet, af en toe wat doorzettingsvermogen en een zekere vorm van expertise. De voorzittersfunctie is namelijk niet makkelijk en wordt almaar uitdagender nu de vereniging zich snel ontwikkelt en, mijns inziens, pas aan de voet is van nog grotere uitdagingen.

Wanneer je solliciteert voor een functie binnen het bestuur zijn juist die uitdagingen hetgeen waar jij je mee bezig zult houden. Het bestuur is continu opzoek naar oplossingen voor problemen in het heden en mogelijkheden voor uitdagingen in de toekomst. De functie van voorzitter daarin zie ik als de stuurmansfunctie; hij of zij is degene die aanvoelt wat de juiste oplossingen zijn. Een wijs man vertelde mij eens: ‘als alles goed verloopt, hoeft de voorzitter het minst te doen’. De voorzitter houdt het overzicht, knoopt de laatste touwtjes aan elkaar en bepaalt, gegrond op de uitkomsten van het werk van het bestuur, de juiste koers.

Voel jij je geroepen om de juiste koers te bepalen, het bestuur en daarmee de vereniging te sturen en te ondersteunen? Wil jij jezelf ontplooien, je organisatorische en sociale vaardigheden verder ontwikkelen en je CV boosten met een bestuursjaar? En, bovenal: wil jij je komend jaar hard maken voor deze fantastische vereniging en samen met een fantastisch bestuur door het vuur gaan voor De Parabool? Solliciteer dan naar de functie voorzitter of laat je door mij of mijn bestuursgenoten overtuigen onder het genot van een kop koffie!

Liefs!