Waardige (oud-, alumni-, trainings- en spelende-)leden,

Zoals jullie inmiddels weten is het 8e lustrum van G.S.K.V. De Parabool uitgesteld naar een later te bepalen moment. Voor het organiseren van de geplande lustrumweek in 2020 bestond de commissie uit 7 personen, met een gemiddelde leeftijd van 24,4 jaar. Toen bekend werd dat het lustrum door de corona-omstandigheden in 2020 geen voortgang kon brengen werd er door deze pioniers binnen de vereniging goed gereflecteerd. Reflecteren is een van de vaardigheden die je zult opdoen tijdens je studie aan de universiteit/hogeschool.

De conclusie uit deze reflectie hield onder andere in dat onze leeftijd wat aan de hoge kant is (voor actieve leden binnen G.S.K.V. De Parabool).

Uit het onderzoek van Bergsma, F en Bergsma, N (2020) is gebleken dat een hogere leeftijd zorgt voor een lager opkomst-cijfer bij activiteiten georganiseerd door G.S.K.V. De Parabool onder de leden van haar vereniging.

Het is algemeen bekend dat ouder worden gepaard gaat met fysieke ongemakken: de lichten in de 9e cirkel om 08:00 uit doen zit er niet meer in, er is minder alcohol nodig om kruipend naar huis te moeten (aan het einde van de maand is dit overigens een voordeel… $), je katers duren ineens twee volle dagen, om niet eens te beginnen over de spier- en rugpijn de dagen erna.

Als laatste werd ook duidelijk dat een deel van ons het tijd vond om afscheid te nemen van onze studententijd en het burgerlijke leven verder uit te breiden (door of te stoppen bij een studentensportvereniging, of zich aan te melden bij een burgervereniging). Het corona-virus heeft echter roet gegooid in de plannen van deze leden: plots het einde van het seizoen, geen gezellige thuisspeeldagen met mooi weer (zoals men weet is er een soort parabool-geluk wat altijd voor warme en zonnige thuisspeeldagen op het veld zorgt), geen afscheidswedstrijden met bijbehorende wissels. Geen waardig afscheid, niet op de manier die ze de afgelopen jaren zoveel hebben meegemaakt.

Omdat deze groep met al hun mankementen, tekortkomingen en fysieke beperkingen toch een legacy wilden achterlaten voor alle volgende generaties paraboolleden en niet alleen een mythe wilden blijven en een ‘oja-die-vergeet-ik-altijd’-persoon willen zijn voor oud-leden en –teamgenoten zagen ze in dat ze versterking moesten zoeken om in de toekomst herinnert te worden als ‘oja hij/zij organiseerde toch dat dope verlate lustrum in 2021?!’

Tijdens de zoektocht naar deze versterkingen werd een profiel opgesteld. Er werd gezocht naar een jong iemand, die actief is binnen de vereniging, die kan praten als brugman, enthousiast is en als een soort emulgator fungeert tussen de ‘oude’ en ‘jonge’ generatie paraboolleden. Na een zware selectie werden er twee leden toegevoegd aan de lustrumcommissie. Na het toevoegen van deze twee leden is de gemiddelde leeftijd van de commissie gedaald naar 23,6, wat dus betekent dat het twee jonge leden zijn, waar Bergsma, F en Bergsma, N (2020) over concluderen dat zij een hoge opkomst hebben bij activiteiten van G.S.K.V.

Als eerst stel ik aan u voor: Milan Wind. Deze knul was het afgelopen (bizarre) jaar penningmeester van ons bestuur. Hij is 20 jaar, drinkt graag bier maar lust ook wel een glaasje cooolaaaa. Milan herken je aan zijn bijna altijd rooie ‘daarwiljetochinknijpen a koetsiekoetsiekoet’ wangetjes.

Ten tweede stel ik aan u voor: Nynke Bergsma. Deze meid is volgens mij vooral lid geworden voor het bier. Zij heeft als voorzitter van bestuur 2018/2019 de constitutieborrel in leven geroepen (lees: gratis bier voor het bestuur) en na een paar wedstrijden in de zaal kwam ze ineens alleen nog maar in gewone kleren naar het theehuisje (om bier te drinken).

Een lange introductie, met een spannende opbouwfase, naar een toch teleurstellend hoogtepunt. Ik weet het. Maar daarna ging ik theezetten en toen kwam jij!

 

Met sportieve groeten,

Lustrumcommissie VIII der G.S.K.V. De Parabool,

 

Folkert Bergsma

Lieke de Groot

Nynke Capel

Gerdie van der Veen

Martin Valk

Milan Wind

Nynke Bergsma

Rick Grevinga

Sveva Stummel