Team van de week

Parabool 3

Team van de week: De Parabool 3

Deze week is het vlaggenschip (van-de-reserve-3e-klas-spelende-teams) aan de beurt om team van de week te zijn. Maar liefst 3 teams spelen dit jaar de reserve 3e klasse, en aan Parabool 3 is het de taak dit jaar kampioen te worden! Het 3e bestaat dit jaar uit 6 mannen, 5 dames, 1 mascotte en 2 coaches die na het kampioenschap van vorig jaar de taak hebben gekregen om nu het 3e naar het kampioenschap te leiden.

Zonder verdere poespas presenteer ik u het team. De heren zijn rechtstreeks geselecteerd en ingevlogen uit het team dat vorig jaar kampioen is geworden. Zo is Pieter met zijn lengte uitstekend in de rebound en worden zijn kwaliteiten voornamelijk gebruikt bij het organiseren van teamuitjes, het proeven van whisky en het lassen in de late avonden. Deze daredevil rijdt tegenwoordig ook motor. Helaas voor de dames, stop maar met het klapperen van de eierstokken, hij heeft al een vriendin.

Zijn broertje, Dylan, is compleet anders. Deze jongen doet altijd het tegenovergestelde van Pieter, zo zal je hem vaak zien rennen, springen en scoren in het veld. Waar iemand de bal laat vallen, raapt hij hem op. Naast het veld rent hij voornamelijk achter de dames aan, eentje vangen is nog niet gelukt. Al probeert hij het tegenwoordig ook op de motor. Deze flierefluiter doet niet aan studeren en geniet van zijn vrijheid en uitkering.

Jan, de man die alles kan (volgens zichzelf dan). Heeft er dit jaar zelf, niet door invloed van zijn vriendin, voor gekozen om in het 3e te gaan spelen. Deze oude man studeert al lang niet meer, praktisch 30, brengt hij de meeste tijd dan ook in bed door, genietend van zijn pensioentje en kookkunsten van moeders-de-vrouw. Zijn kwaliteiten in ‘t veld bestaan uit oorlog voeren en net op ‘t juiste moment een duwtje geven onder de paal, als zijn oude botten het tenminste toelaten om mee te doen. Zo kon hij helaas deze woensdag niet meetrainen omdat hij nog last had van zijn prostaat onderzoek.

De mooiboy en rokkenjager van ’t team is Joran. Deze pauw heeft evenveel succes in als buiten het veld en scoort meerdere keren in de week. Zijn haar zit altijd strak en met zijn brede lach verschalkt hij ieder die even niet oplet. Van elk punt op het veld, verdedigd of niet, weet hij de bal richting de paal te gooien.

Dan is er nog Rob, unaniem verkozen tot de beste schoonzoon die je kan wensen. Een betere jongen kom je niet tegen. Als de paus niet heiligverklaard zal worden dan is de tweede keus nog altijd Rob. Om deze balans recht te trekken staat hij meestal naast Jan. Rob is een van de sprintertjes in ‘t veld, plakt beter dan duct tape in de verdediging, en is goed voor menig goal.

De hekkensluiter van de mannen is Bas, doorgaans altijd-net-te-laat. Al noemt hij het zelf just-in-time… Zijn kwaliteiten bestaan uit het team motiveren tot het bakken van een taart elke week. Ook mag hij graag een bittergarnituur bestellen en genieten van speciaal bier. In het veld is zijn voornaamste taak het uitspelen van zijn medespelers en de tegenstander in de weg lopen. Deze jonge vent (trekt het leeftijdsgemiddelde van Jan weer omlaag) houdt er wel van rustig onder de paal te rebounden.

Van onze vrouwen is Lysette de nieuwste aanwinst, die onlangs is gescout. Deze vliegensvlugge dame, met de even snelle glimlach, rent altijd van hot naar her. Als ze gescoord heeft staat ze erna alweer klaar in het andere vak onder de paal om haar tegenstandster op te wachten. Ze loert verder graag overdag in de mond van een ander, met een studie als tandheelkunde zal ze het grote geld wel zelf binnen harken.

De most independent woman van het team is Gerbrich. Deze meid kan haar eigen boontjes zo goed doppen dat haar vriend maar besloot naar een ander team te gaan. Ze is echt een spring-in’t-veld en is altijd vrolijk (tenzij ze gefrustreerd is wanneer de passing niet goed ). Dan moet zowel tegenstander als medespeler oppassen. Deze verpleegkundige in spé is verder de perfecte aanvulling in het team voor de blessures en massages. Vele mannen schijnen dan ook vaak ergens last van te hebben in haar bijzijn.

Moeke Maaike, de huis-tuin-en-keuken psycholoog, is ook dit zaalseizoen weer in Parabool 3 te vinden. Als iemand even niet zo lekker in zijn vel zit, of weer een herkansing te pakken heeft, dan is Moeke Maaike er altijd wel met de opbeurende woorden. Al hebben de meesten gewoon een schop onder de kont nodig. Dit schotkanon gooit vele ballen raak rond de 6-7 meter. De sporadische doorloopbal wanneer ze erlangs is gaat meestal een meter over, maar het is wel een laiverd.

Meike, schijnbaar niet te verwarren met Maaaaike (al lukt deze keelklank sommige nog niet), is nu ook te vinden in de Parabool 3. Houd je ogen vooral open als je bij haar in het vak staat, anders komt de snoeiharde pass op je versufte snufferd terecht. De woorden ‘let dan ook op’ zullen nog nagalmen als je knockie op de grond gaat. Deze felle dame neemt geen blad voor de mond, en is top in de steun.

Kristel is altijd goed voor menig puntjes in het veld, lekker laten schieten en de punten rollen binnen. Feestjes zitten in haar bloed, vandaar de foute muziek smaak en het bijpassende vriendje wat ze al een eeuw meezeult. Ze houdt van een wijntje, maar neem wel je eigen fles mee. Dan krijg je nog de kans een slok te nemen.

Last but not least, heeft de Parabool 3 ook nog een mascotte. Dit is een schattige gerbil die we liefkozend Hilde hebben genoemd. Dit knuffelbeestje is trouw elke wedstrijd en menig training te vinden aan de zijlijn. Het piepende geluid wat er uit komt moedigt ons aan voor elke overwinning. Ze heeft onlangs een kleine operatie gehad aan haar oortje, maar als het goed is kan ze voortaan weer de aanwijzingen horen in het veld, en dan gaat ze ook weer vrolijk meedoen aan de sport zelf.

Het 3e heeft natuurlijk twee topcoaches, die dit jaar de Bronco’s Sven en Koen zijn. Waar ze met hun training en aanwijzing het gelukt is enkele punten op het veld binnen te schrapen, is het in de zaal de bedoeling echt kampioen te gaan worden. Scherpe kritiek, strakke aanwijzingen, en altijd een leuke training is wat ze in hun arsenaal meebrengen.

Met zo’n team kan het niet anders als dat het een pracht van een zaalseizoen gaat worden!