Team van de week

Parabool 2

Team van de week: De Parabool 2

Hiephoi! De Parabool 2 is aan de beurt voor het voorstelrondje. Komt ‘ie:

Gerrit is onze aanvoerder, niet de oudste, maar wel de meest doorgewinterde Paraboler van het team. Met zijn no-nonsense-houding houdt hij het team lekker nuchter en met beide pootjes op de grond (of op gras, we blijken daar goed op te zijn na de winst op de Wâlden 2). Allard (ook wel bekend als Allie) houdt van winnen, hij neemt dan ook overal z’n spelletjes mee naartoe en daardoor is gezelligheid gegarandeerd. Zijn honger is niet alleen naar winst, vaak ook naar eten (ja, dat verklaart waardoor de zakjes chips in het Theehuisje zo snel opgaan). Jan is onze absolute sfeermaker en kampioen ‘suggesties-geven-voor-teamuitje-om-er-vervolgens-zelf-niet-bij-te-zijn’. Waar onze oudste teamgenoot pronkt met zijn ‘guns’, is het onze jongste teamgenoot die werkelijk de guns heeft (sorry Jan). Jilt is bovendien ook heel lief. Over lief gesproken… let eens op Joanne als zij een goal scoort. Zij is dan zo enthousiast en blij dat ze bijna met haar vuistje over de grond naar het andere vak rent. Aan enthousiasme ook geen gebrek bij Marlies. Als je benieuwd bent wie je nou constant hoort kabaal maken in het veld (Jo, Jo, Jo, Koen, Koen, Koen, ZELLUUUFFF!!!) dan is dat hoogstwaarschijnlijk onze kwebbelkont Marlies. Iets minder luidruchtig, maar minstens zo gebrand op de bal is Nienke. Zij oogt (en is stiekem ook wel) heel schattig, maar wacht maar tot je haar in het veld tegenkomt, want het is een pittig ding. Lysette staat bekend om haar eindeloze vrolijkheid en energie. Waar deze krullenbol zorgt voor de foodsupply (lees: genoeg stukjes appel om de hele vereniging mee te voederen), is Meike van alle markten thuis wat medische, esthetische en ook praktische zaken betreft. Wanneer je iets bent vergeten: no worries, mama Meike regelt het wel. Over esthetiek gesproken… als je je afvraagt wie daar zo gelikt door het veld paradeert, dan ben je waarschijnlijk op zoek naar de naam van Joran. Met z’n looks poogt hij (in ieder geval de vrouwelijke) tegenstanders af te leiden. Om nog maar even in het uiterlijk te blijven hangen… Koen is de favoriete ginger van de Parabool 2. Niet alleen zijn haar is rood, ook de kleren die hij aanheeft hebben soms een beetje afwijkende kleuren van de rest van het team… Gelukkig heeft de Parabool inmiddels ook een plekje in zijn hart veroverd. In het kader van ‘better let as net’ is onze nieuwste aanwinst Yvonne sinds dit seizoen te zien in een prachtig paars shirtje.  Met haar fanatisme steekt ze het hele team aan! Laatste veldspeler van dit teampje is Marjan, al is zij al even niet meer te bewonderen in het veld. Zij is tijdelijk gebombardeerd tot materiaalman/teammanager/chauffeur (ook niet onbelangrijk) en hopelijk gauw weer in het veld te vinden.
Dit prachtige team bestaande uit 13 korfbalenthousiastelingen wordt getraind en gecoacht door Jos en Wyb(rand). Jos is te herkennen aan uitspraken als ‘DAAR IS ZE’ en af en toe de handen in het haar (wat hij eigenlijk helemaal niet op zijn hoofd heeft). Wybrand is overgestapt (met kleine tussenstop van een jaar) van het besturen van de vereniging naar het aansturen van de Parabool 2. Met zijn leiderschapskennis begeleidt hij de Parabool 2 naar hopelijk nog veel meer overwinningen!
Zoals je zojuist hebt gelezen, zijn wij bij de Parabool 2 van alle markten thuis. Met zoveel verschillende kwaliteiten kan het niet anders dat het ook in het veld loopt als een trein. Aankomende zaterdag (5 oktober) speelt de Parabool 2 om 14:00 thuis tegen Ritola 2. Tot dan!

PS: De Parabool 2 is nog op zoek naar een trainer/coach voor het restant van dit korfbalseizoen! We spelen zowel op het veld als in de zaal reserve eerste klasse. Ben jij/ken jij degene die wij zoeken, neem dan contact met ons op!