ToeCie

‘ToeCie’ staat voor toernooicommissie. Je raadt het al: wij zijn als commissie verantwoordelijk voor alles wat met toernooien te maken heeft. In dit bericht zullen we kort onze commissie voorstellen en vertellen wat ons vooral bezighoudt.

Eerst een kort voorstelrondje! Onze commissie bestaat uit 5 vrouwen, het is dus geen verrassing dat onze vergaderingen nog wel eens veranderen in een kletsuurtje.

Maar gelukkig hebben we dan de voorzitter van de ToeCie, Mirthe Hoek, die zich op een gegeven moment realiseert dat er nog belangrijke dingen besproken moeten worden en er weer voor zorgt dat er enigszins orde is.

Ze was niks zonder de secretaris van de ToeCie, Vera Huitema. Vera notuleert als de beste en is daarnaast verantwoordelijk voor al het mailcontact. Ze registreert de opgaves en zorgt ervoor dat er niks over het hoofd wordt gezien.

Minstens zo belangrijk is onze penningmeester, Kyara Wolfswinkel. Ze houdt alle uitgaves goed in de gaten om ervoor te zorgen dat alles binnen budget blijft. Ze is ook verantwoordelijk voor de begroting van het ISKT.

Kirsten Gosse is het creatieve brein van de commissie. Posters ontwerpen, programmaboekjes aankleden en aantrekkelijke promotieberichtjes schrijven; ze maakt er altijd wat moois van!

En tot slot Marleen Bruin. Ze is tijdens het organiseren van het ISKT onze powervrouw geweest die aanwezig was bij alle meetings en heeft onderhandeld voor de beste deals. Daarnaast heeft ze echt de perfecte stem om dingen tijdens toernooien om te roepen, een heel bijzonder talent!

Wat ons bezighoudt? Een van onze belangrijkste taken is het organiseren van het ISKT, het International Student Korfball Tournament. Voor dit toernooi reizen studentenkorfbalverenigingen uit het hele land af naar het Hoge Noorden om met elkaar te feesten en daarna tegen elkaar te strijden. Het toernooi bestaat namelijk uit twee delen: een knalfuif op zaterdag en een (brak, maar gezellig) korfbaltoernooi op zondag. Voor dit lustrumjaar hebben wij het ISKT tijdelijk de naam het ‘de Parabool lust rum toernooi’ gegeven, met als thema: ‘Kapers op de kust, gasten met goudkoorts en casanova’s op jacht: welke schat verover jij vannacht?’. En met outfits als haaien, een piratenzender, piratenschepen en schatkaarten was er ook dit jaar zeker geen gebrek aan originaliteit!

Naast het organiseren van het ISKT is onze commissie ook erg enthousiast bezig geweest met het organiseren van interne toernooien. Een beerpongtoernooi stond als eerste op ons lijstje (hoe kan het ook anders). Het Ho Ho Ho Mixtoernooi, een toernooi met zo’n 80 deelnemers, was ook een groot succes. De komende tijd zullen wij ons weer bezig houden met het organiseren van leuke interne toernooien, want de Parabool heeft het naar onze mening nog niet druk genoeg met alle andere activiteiten 😉

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

———————————————————————————————————————————————————————————————————

Oude commissies van de week:

PromoCie (week 9)

Waar we in het eerste deel van dit korfbalseizoen alle prachtige Paraboolteams in het zonnetje hebben gezet, is het nu de beurt aan de commissies om eens in het middelpunt van de aandacht te staan. Deze week is het de PromoCie die zichzelf voorstelt en vertelt welke leuke dingen zij allemaal voor de vereniging mogen doen!

Zoals de naam van de commissie al zegt, verzorgen wij de promo(tie) van de vereniging. Wij zorgen ervoor dat heel Nederland ziet hoe’n sprankelende, fantastische, gezellige studentenkorfbalvereniging de Parabool is! Dit doen wij in de breedste zin van het woord. Zo hebben wij de verantwoordelijkheid voor social media en Kei-Week, maar ook voor de aankleding van thuisspeeldagen (zowel versiering, lekkere lunch als gezellige activiteiten) en de aankleding van de Parabolers zelf. Daarnaast laten wij graag aan ouders en familie van de Paarse Helden zien hoe gaaf onze vereniging is en dat doen we op de ouderdag en familiedag.

De PromoCie van ’19-’20 bestaat uit 6 leden. Waarvan het zesde lid eigenlijk opgesplitst in twee delen. 0,5 opgevuld door Jorien, die ons helaas heeft verlaten voor een halfjaartje studeren in de zon en 0,5 door ons nieuwe, verse lid Anne.

We gaan even kort de commissieleden en hun taken bij langs, te beginnen met de Vo. Deze sprankelende duizendpoot heeft de naam Patrick. Hij is een ster in organiseren en stuurt de commissie vol enthousiasme aan. De meeste taken kan hij delegeren (al lukt dit niet altijd), behalve het contact met de kledingleverancier, dat is zijn pakkie-an.

Michelle heeft recentelijk een functiewissel ondergaan bij de commissie. Gelukkig zijn we wisselingen bij de Parabool wel gewend! Waar ze eerst verantwoordelijk was voor mailtjes en notulen, is ze nu hoofd social media. Evenementen op Facebook, leukste kiekjes op Instagram (volg ons: deparabool)… in deze functie kan ze al haar creativiteit kwijt!

Anne heeft sinds begin februari de honneurs voor het secretarisschap van Michelle overgenomen. Een taak waarin zij zich helemaal thuis voelt na alle notuleer-ervaring bij het bestuur van vorig jaar. Waar ze de eerste helft van dit seizoen doorbracht in één van de koudste regio’s van Europa, kan ze nu weer volop genieten van alle warmte en gezelligheid binnen de vereniging (en ervoor zorgen dat de leden mailtjes ontvangen over alle zaken die met de promotie te maken hebben).

Bas is onze big-spender (aka de pennie): waar hij zelf bijna nooit kookt doet hij dat bij de vereniging gelukkig wel en dat doet ‘ie goed: er zal je niks ontbreken aan een lekker broodje hamburger bij een thuisspeeldag. Door goede inkoop en verkoop zou de PromoCie bijna zelfvoorzienend kunnen worden (bijna…). Het bijhouden van een excelbestandje met inkomsten en uitgaven is eigenlijk de belangrijkste taak van Bas.

Yoakim is de chef-website en grafisch vormgever. Heb je de poster in de ACLO al eens bewonderd? Dat is het werk van Yoakim. Verder heeft hij al heel wat uurtjes ingevuld met het schaven aan de website (neem vooral een kijkje: parabool.com). Daarnaast is hij bezig met het ontwerpen van nieuwe Paraboolstickers zodat wij overal (ter wereld) onze sporen weer kunnen achterlaten.

Marjan zorgt ervoor dat alle Paraboolse pareltjes er in clubkleuren bijlopen. Trainingspakken, trainingsshirts, broekjes/rokjes, tassen, sokken en … (laat het weten als je nog een leuke toevoeging hebt). De merchandise wordt bijgehouden in een bestellijst en deze bestellijst gaat eens in de zoveel tijd naar de kledingleverancier. Daarnaast wordt er as we speak georiënteerd op een ‘paragoodie’.

Naast alle individuele taken, doen we uiteindelijk het meeste met z’n allen. Op thuisspeeldagen zorgen we ervoor dat het hele veld paars kleurt en dat er vaak wat lekkers te snaaien valt. Ook organiseren we af en toe een activiteit, zoals een pubquiz. De grootste activiteiten die wij in ons takenpakket hebben, zijn de ouderdag en familiedag. Op deze dagen nodigen wij familieleden uit om een kijkje te nemen bij de vereniging. Het enthousiasme van de familie voor deze dagen maakt het onwijs leuk om het te organiseren!

Al met al zijn we een gezellige commissie die zich vol enthousiasme inzet voor het promoten van de leukste, hoogstkorfballende en gezelligste studentenkorfbalvereniging van Nederland!